Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
15 Temmuz 2025
Haber
Anket
Süper tankerler Hürmüz'de U-dönüşü yapıyor
ABD'nin İran'daki nükleer tesisleri vurmasının ardından gözler enerji ticaretinin önemli geçiş noktası Hürmüz Boğazı'na çevrilirken, Bloomberg'in haberine göre süper tankerler bölgeden geri dönüş yapıyor.



Her biri yaklaşık 2 milyon varil ham petrol taşıma kapasitesine sahip iki süper tanker, ABD'nin İran'a yönelik hava saldırılarının ardından Hürmüz Boğazı'nda U dönüşü yaparak bölgedeki lojistik risklerinin artacağına işaret etti.

Bloomberg tarafından derlenen gemi takip verilerine göre Coswisdom Lake ve South Loyalty gemilerinin her ikisi de Pazar günü boğaza girdikten sonra aniden rota değiştirdi. İki gemiden ilki daha sonra ikinci bir U dönüşü yaptı ve Hürmüz'den çıkış yoluna girdi. Diğeri ise Pazartesi günü verdiği sinyallere göre Basra Körfezi'nin dışında kalmaya devam ediyor.

İsrail'in 13 Haziran'daki hava saldırılarından bu yana Basra Körfezi'nde gemilerin elektronik sistemleri ve sinyalleri giderek daha fazla engelleniyor, ancak iki geminin gelişleri - ve ardından geri dönüşleri - normal tanker hareketlerinin özelliklerini taşıyor.

Sinyal karıştırma ve gemilerin İran kıyılarından daha uzağa gitmeye çalışmasına rağmen, petrol ve gaz tankerleri ABD saldırılarının ardından boğazdan geçmeye devam ediyor. Dönüş yapan petrol taşıyıcıları yeniden rota belirlemenin ilk işaretlerini veriyor.

Gemi sahipleri ve tüccarlar, Orta Doğu'daki gerilimin hareketleri ve akışları etkileyeceğine dair işaretleri yakından izliyor. Pazar günü erken saatlerde Yunanistan Denizcilik Bakanlığı, ülkedeki gemi sahiplerine Hürmüz'deki hareketlerini yeniden değerlendirmelerini ve durum sakinleşene kadar güvenli limanlara sığınmalarını tavsiye eden bir bildirim yayımladı.

Boğazı kapatma kararı en üst düzey kurumdan geçmedi

ABD'nin saldırıları sonrasında İran Meclisi de Hürmüz Boğazı’nı kapatma kararını onayladı. Bu büyüklükteki bir karar İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi adlı daha üst düzey bir yönetim organıyla koordineli olarak alan Hamaney’in açık onayı olmadan uygulanamıyor.

İran Dışişleri Bakanı ve aynı zamanda ülkenin baş nükleer müzakerecisi Abbas Arakçi, X hesabından, “Bu olaylar kabul edilemez ve sonsuza kadar sürecek sonuçları olacak” diye yazdı.



Kaynak: bloomberght
Eklenme tarihi: 23.06.2025




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENTA Denizcilik
 YIGIT Shipping Co..
 KILIÇ Deniz Ürünl..
 PACMAR Denizcilik..
 ATASOY Grup Deniz..
 LCM ROTA
 HACIBEKİROĞLU Den..
 PUTA Denizcilik
 ATASOY Uluslarara..
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim