HD Hyundai, ABD’de tersane satın almak istiyor
Güney Kore'nin en büyük gemi yapımcı HD Hyundai, uluslararası operasyonlarını genişleten büyüme stratejisi doğrultusunda ABD'de tersane satın almak için görüşmelerde bulunuyor.
HD Hyundai'nin, Trump yönetiminin Çin ile rekabet edeilmek için donanma gemi yapımını hızlandıracağı açıklamalarının ardından ABD'deki yatırım fırsatlarını değerlendireceği belirtiliyor. ABD yasaları, savaş gemilerinin ABD tersanelerinde inşa edilmesini zorunlu kılsa da, ABD Kongresi'nde Kore tersanelerinin bazı gemileri inşa edebilmesi için bazı kısıtlamaların hafifletilmesi yönünde görüşmeler yapılıyor.
HD Hyundai, donanma gemileri inşasına yönelik yatırımlarını genişletiyor
Geçtiğimiz günlerde Güney Kore'nin 8.200 tonluk Aegis muhrip programının ikinci gemisini Ulsan tersanesinde törenle hizmete açan HD Hyundai, ABD pazarını iyi bir fırsat olarak gördüğünü gizlemiyor.
HD Hyundai, bu doğrultuda Güney Kore'nin “Amerika Gemi İnşasını Yeniden Harika Hale Getir” (MASGA) girişimine liderlik etmeyi planladığını açıkladı. Güney Kore, ABD ile ticaret görüşmeleri sırasında ABD gemi inşasına 150 milyon dolar yatırım yapma sözü verdi. ABD donanma gemi yapımı pazarının HII (Huntington Ingalls Industries), General Dynamics, Fincantieri Marine, Austal gibi büyük şirketlerin hakimiyetinde olması ve kalifiye Amerikalı işçi sıkıntısı şu an için en büyük handikaplar olarak öne çıkıyor.
Reuters'ın haberine göre, HD Hyundai, 2035 yılına kadar ABD savaş gemileri inşa ederek 2,2 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefleyen bir plan kapsamında uluslararası operasyonlarını agresif bir şekilde genişletmek için adımlar atıyor. HD Kore Gemi İnşa ve Açık Deniz Mühendisliği, bu yıl şimdiye kadar toplam 90 gemi siparişi aldı ve 18,05 milyar dolarlık yıllık sipariş hedefinin yaklaşık yüzde 68'ine ulaşmış durumda.