Trabzon Soçi seferleri için geri sayıma geçildi!
Trabzon’dan Soçi’ye yapılacak feribot seferleri için geri sayıma geçildi. Soçi’ye deneme seferini başarıyla yapan gemi, yeniden Trabzon’a döndü. Alınan izinle birlikte haftanın 2 günü Trabzon’dan Soçi’ye seferler yapılacak.
Trabzon ile Soçi arasında feribot seferleri 15 yıl sonra yeniden başlıyor.
Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanlığı’nın yetkisi altında bulunan Federal Deniz ve İç Su Taşımcılığı Ajansı olan Rosmorrechflot’tan alınan izinle önünde engel kalmayan seferler için hazırlıklar son aşamaya geldi.
Türk firması Liderline tarafından yapılacak seferler öncesinde deneme testleri başarıyla gerçekleştirildi. Buna göre göre geçtiğimiz haftalarda yapılan demelerde gemi Trabzon’dan yola çıkarak Rusya’nın Soçi Kentine ulaşıp buradaya demirledi. Ardından gemi yeniden yola çıkarak sorunsuz bir şekilde Trabzon’a geldi.
Firma yetkilileri ile yapılan görümelerde şeflerin haftada 2’şer gün hem Trabzon’dan hem de Soçi’den yapılacağı belirtildi.
Gemide Soçi Limanının turistik bir liman olmasından dolayı taşımacılıkta kullanılan Tır gibi araçların olmayacağı ancak dökme yük kapasitesinin bulunduğu belirtildi. Buna göre geminin dökme yük ile birlikte yük taşımacılığında da Trabzon Limanına önemli avantaj sağlayacağı belirtildi.
Gemide ayrıca hem kamara hem de sıralı koltuklar bulunacağı buna göre isteyen vatandaşların ücretine göre kamarada veya sıralı koltuklarda oturarak seyahat edebilecekleri belirtildi.
Türkiye ile Rusya arasında seyahat vizesi bulunmadığından dolayı vatandaşların vizesiz seyahat edebilecekleri ancak pasaportlarının yanlarında bulunması gerektiği ifade ediliyor.
Seferlerin hava şartları ve yolcu durumuna gönümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. İlk sefer için ise Trabzon’da bir tören düzenleneceği kaydedildi.