Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Şubat 2026
Haber
Anket
Rusya Odesa’yı vurdu: Liman ve sivil altyapı zarar gördü
Rusya, Ukrayna’nın Odesa bölgesine yönelik saldırılarını sürdürüyor. İşgalciler, 26 Şubat’ı 27 Şubat’a bağlayan gece düzenledikleri saldırıda bölgedeki liman altyapısını ve sivil yerleşimleri hedef aldı.



Rus ordusu gece saatlerinde Odesa bölgesindeki liman ve sivil altyapıyı silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) hedef aldı. Ukrayna Başbakan Yardımcısı Oleksiy Kuleba, saldırılarda gıda yüklü konteynerlerin yandığını duyururken; Odesa Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleh Kiper, aralarında 3,5 yaşında bir çocuğun da bulunduğu sivillerin yaralandığını ve bir anaokulunun yıkıldığını açıkladı.



LİMAN ALTYAPISI VE GIDA SEVKİYATI HEDEF ALINDI

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Ukrayna Topluluklar ve Bölgeleri Kalkındırma Bakanı Oleksiy Kuleba, Rusya'nın deniz lojistiğini felç etmek amacıyla düzenlediği saldırıda depo alanlarının, üretim tesislerinin ve işletmelere ait teknik ekipmanların ağır hasar aldığını belirtti. Saldırı sonucu gıda ürünlerinin bulunduğu konteynerlerde yangın çıkarken, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle alevler kontrol altına alındı. Kuleba, savaşın başlangıcından bu yana limanlarda toplam 694 altyapı tesisinin ve 150’den fazla sivil geminin hasar gördüğünü veya yok edildiğini vurguladı.Rusya'nın gıda güvenliğini tehdit eden sistematik saldırılarına rağmen Ukrayna’nın deniz koridorunun aktif kalmaya devam ettiğini belirten Kuleba, bugüne kadar 150 milyon tonu tahıl olmak üzere toplam 176 milyon ton yükün bu koridor üzerinden başarıyla sevk edildiğini hatırlattı.


Kaynak: Kırım Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 28.02.2026




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TSC Denizcilik
 MİLLER&FLAMA Deni..
 BAHRİ Tic. Ltd.
 KILIÇ Deniz Ürünl..
 MEDITERRA LINE
 GUHA Shipping
 UZAKLAR Denizcili..
 EDITH Yatçılık
 YAREN Denizcilik
 KDE Marine
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim