Umman, Hürmüz Boğazı’nda füze saldırısına uğrayan geminin mürettebatını kurtardı
Umman Kraliyet Donanması, Çarşamba günü, Hürmüz Boğazı yakınlarında füze saldırısına uğrayan Malta bayraklı bir kargo gemisinin mürettebatını kurtardığını açıkladı. Olay, ABD–İsrail–İran çatışmasından kaynaklanan bölgedeki askeri gerilimlerin arttığı bir dönemde meydana geldi.
Umman Haber Ajansı, donanmanın, Malta bayraklı geminin iki füze ile vurulması ihbarına hızlıca müdahale ettiğini bildirdi. Geminin 24 kişilik mürettebatının kurtarıldığı, gerekli tıbbi bakım sağlandığı ve mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.
ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları geçen Cumartesi gününden bu yana devam ederken, İran da çeşitli Arap ülkelerine yönelik saldırılarını artırmış, altyapı, sivil ve diplomatik tesisler ile enerji tesislerini hedef almaktadır.