Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
09 Mayıs 2026
Haber
Anket
Emniyetin ''gemi adamı'' adayları Karadeniz'deki eğitimle göreve hazırlanıyor
Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, denizlerde güvenliği sağlamak üzere 15 polis memuruna 240 saat süren 'Gemi Adamı Branş Temel Eğitim Kursu' verdi. Eğitimde teorik bilgiler ve pratik uygulamalar yer aldı. Başarılı olan polis memurları 'gemi adamı' unvanı kazanacak.



Denizlerdeki güvenliği sağlayacak emniyetin "gemi adamı" adaylarına Samsun Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Karadeniz'de eğitim verildi.

Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen "Gemi Adamı Branş Temel Eğitim Kursu" programına farklı illerden gelen 15 polis memuru katıldı.

Alanında uzman personel tarafından 6 hafta süren 240 saatlik eğitimde kursiyerlere temel gemicilik, deniz emniyeti, gemi güvenlik, deniz polisinin görev ve sorumlulukları, harita, makine elektrik, deniz hukuku, gemi seyri, meteoroloji ve benzeri eğitimler verildi.

Teorik eğitimin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen 7 farklı tipteki botla Karadeniz'de uygulama aşamasına geçen polis memurları, yanaşma, ayrılma, halat bağlama ve demirleme teknikleri, su altı arama faaliyetleri, deniz üzerinde tıbbi tahliye ve gemi kontrol operasyonları yaptı. Adaylar basit makine bakım-onarımı ile karina (gemilerin veya teknelerin su hattının altında kalan, deniz suyuyla temas eden dış gövde bölümü) temizliği, fiziksel yeterlilik için ise kara ile havuz sporları eğitimleri aldı.

Eğitimin sonunda sınava tabi tutulacak polis memurları, başarılı oldukları takdirde "gemi adamı" ünvanına sahip olacak.

Deniz polisi yüksek teknolojiyle donatılmış 204 deniz aracı kullanıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Saniye Şahin, deniz polisinin 1857 yılında İstanbul'da beşinci şube olarak kurulduğunu söyledi.


Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 8.05.2026




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EFYA Denizcilik N..
 GENÇ Denizcilik
 YENAL Gemi İşletm..
 KOÇ Topluluğu
 ONUR Deniz Nakliy..
 YEĞİNER SHIPPING ..
 EUROTRADE
 KOTİLOĞLU Deniz N..
 GLOBUS Uluslarara..
 B.A.S.K
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim