Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Temmuz 2026
Haber
Anket
Tek seferde 10 bin 800 araç taşıyabiliyor: Dünyanın en büyüğü suya indirildi
Çin, tek seferde 10 bin 800 araç taşıyabilen dünyanın en büyük araç taşıma gemisini hizmete aldı. Glovis Leader adı verilen dev gemi, 10 bin araç kapasitesini aşan ilk gemi olma özelliğini taşıyor. Özellikle elektrikli otomobil ihracatındaki hızlı artış nedeniyle geliştirilen gemi, Guangzhou'daki tersanede düzenlenen törenle teslim edildi.



230 metre uzunluğa ve 40 metre genişliğe sahip gemi, aynı anda otomobil, SUV, kamyonet, ağır iş makineleri ile elektrikli ve hidrojen yakıt hücreli araçları taşıyabilecek şekilde tasarlandı. Toplam 14 araç güvertesine sahip olan gemi, önceki nesil 9 bin ila 9 bin 500 araç kapasiteli gemileri geride bıraktı.

LNG İLE ÇALIŞIYOR

Gemide sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile çalışan çift yakıtlı tahrik sistemi kullanılıyor. Ayrıca IMO Tier III emisyon standartlarını karşılayan sistem, yakıt tüketimini ve zararlı gaz salımını azaltmayı hedefliyor. Son teslim edilen versiyonda güneş panellerinden oluşan bir enerji sistemi de bulunuyor ve bu sistem geminin günlük elektrik ihtiyacının bir bölümünü karşılayabiliyor.



ARAÇ İHRACATINI HIZLANDIRACAK

Uzmanlara göre bu büyüklükteki gemiler, otomobil üreticilerinin tek seferde daha fazla araç sevk etmesine olanak sağlayarak taşıma maliyetlerini düşürebilir. Özellikle Çin'in son yıllarda hızla artan elektrikli otomobil ihracatında bu tür yüksek kapasiteli gemilerin önemli rol oynaması bekleniyor.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
* Denizlerin yeni kralı tek seferde 10.800 araç taşıyan dev yola çıktı!
* 14 katlı 10.800 araç kapasiteli dev RoRo suya indirildi
* BYD dev filo için düğmeye bastı: Dünyanın en büyüğünü filosuna kattı
* Binlerce otomobil taşıyan gemi sulara gömüldü



Kaynak: Sözcü
Eklenme tarihi: 24.07.2026




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KORAL Ship
 İMAMOĞLU Denizcil..
 HACIBEKİROĞLU Den..
 GROUPSEA Deniz Ta..
 BAYRAKTAR Denizci..
 GÜNDEM Denizcilik..
 ERDOĞDU Denizcili..
 MARİNTEK Danışman..
 GÖKALP Denizcilik
 ORUÇOĞLU Yacht & ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim