Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Temmuz 2026
Haber
Anket
Türk şirketine ait 'AGN Ragnar' gemisi dronların hedefi oldu
İstanbul merkezli AGN Ship Management filosunda yer alan genel kargo gemisi AGN Ragnar, Ukrayna’nın Sulina Limanı’ndan ayrıldığı sırada Rusya’ya ait olduğu belirtilen bir dronun saldırısına uğradı.



İstanbul merkezli AGN Ship Management filosuna Ekim 2025’de katılan AGN Ragnar adlı genel kargo gemisi, Ukrayna’nın Sulina Limanı’ndan çıkarken Rus dronu tarafından vuruldu.

Saldırıda geminin yaşam mahalli ile köprü üstü bölümünde büyük çapta hasar meydana gelirken, çıkan yangının ardından gemi personeli güvenli şekilde tahliye edildi. İlk belirlemelere göre mürettebatın durumuna ilişkin can kaybı bilgisi paylaşılmazken, gemide maddi hasarın ciddi boyutta olduğu bildirildi.

Yaklaşık 90 metre uzunluğundaki ve daha önce “Mercy” adıyla faaliyet gösteren geminin, Ekim 2025 tarihinde AGN Ship Management filosuna katıldığı öğrenildi.

Ticari Gemiler Savaşın Yeni Hedefleri Haline Geldi

Şubat 2022’de başlayan Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte Karadeniz ve Azak Denizi’nde ticari gemilere yönelik saldırılar zaman zaman yaşansa da, özellikle Temmuz 2026 itibarıyla bu tür olaylarda dikkat çekici bir artış görüldü.

Ukrayna, Rusya’nın savaş ekonomisini desteklediğini öne sürdüğü ve Kırım’daki askeri birliklere yakıt ile lojistik taşıdığı belirtilen “Gölge Filo” tankerlerini askeri hedef ilan etmişti.

Ukrayna İnsansız Sistemler Kuvvetleri ise yürütülen “MoLoChKa” deniz operasyonu kapsamında 18 Temmuz gecesi 13 Rus gemisinin daha vurulduğunu ve Temmuz ayında Karadeniz ile Azak Denizi’nde hedef alınan Rus gemilerinin sayısının 172’ye ulaştığını duyurdu.

Deniz Ticareti İçin Risk Büyüyor

Rusya da Ukrayna’nın Odesa, Çornomorsk ve Mıkolayiv limanlarına yanaşan veya bu limanlardan ayrılan ticari gemileri, stratejik ya da askeri yük taşıma ihtimali bulunduğu gerekçesiyle hedef aldığını belirtiyor.

Yaklaşık bir hafta önce Odesa Limanı’ndan tahıl yüküyle ayrılan Türk şirketine ait Golden Leo isimli kuru yük gemisinin Rus seyir füzeleriyle vurulması sonucu 10 kişinin yaşamını yitirmesi, bölgedeki ticari deniz taşımacılığına yönelik güvenlik endişelerini daha da artırmıştı.

Uzmanlar, karşılıklı saldırıların sürmesi halinde Karadeniz’deki uluslararası deniz ticaretinin daha büyük risklerle karşı karşıya kalabileceği ve sigorta ile taşımacılık maliyetlerinin yükselmeye devam edeceği değerlendirmesinde bulunuyor.




Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 29.07.2026




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NEOPLİS Otel
 DOĞRU Denizcilik
 BAKAN Denizcilik
 AVŞA ADASI Deniz ..
 ORTAKS Shipping c..
 PAPATYA Yat
 ales denizcilik
 EŞMELER Tarım Ltd..
 AVŞA Denizcilik İ..
 KARADENİZ Yatçılı..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim