Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
LPG tankları taşınıyor
Zeytinburnu açıklarında batan DDD-1 taşıma gemisinden denize dökülen LPG dolu tanker ve tankların yarattığı tehlike nedeniyle Haydarpaşa Gümrüğü dün açılmadı. Denizden çıkartılan tankerlerin bir kısmı ise itfaiye eşliğinde dolum tesislerine taşındı.

DENİZCİLER Dayanışma Derneği’ne ait batan DDD-1 taşıma gemisinden denize düşen Argaz ve Netgaz’a ait tank ve tankerlerden 5’i önceki gün Haydarpaşa Limanı’na çekilmişti. Son kalan 2 LPG tankeri de dün sabah 04.00’te Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü, İtfaiye, İgdaş ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından çekildi. 3 saat süren çalışmaların ardından kapalı olan Sirkeci-Bakırköy sahilyolu yeniden trafiğe açıldı.

Haydarpaşa Limanı’na çekilen tankerlerin yarattığı tehlike sebebiyle Haydarpaşa Gümrüğü açılmadı. Haydarpaşa Limanı’na bağlanan tanklardan 6’sı vinçlerle kıyıya çıkartılırken gaz sızdırdığı belirtilen bir tank denizde bekletildi. Çıkartılan tanklardan 4’ü tırlara yüklenerek, polis ve itfaiye eşliğinde şirketlerin İzmit’teki dolum tesislerine götürüldü. Denizde bırakılan tanka, boşaldıktan sonra müdahale edileceği belirtildi.

BATIK TEHLİKE YARATMIYOR

Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürü Mehmet Habib Soluk, batan geminin kıyıdan 1.5 mil açıkta ve 55 metre derinlikte, demirleme yeri dışında olduğunu belirterek deniz trafiği için tehlike yaratmadığını söyledi. Geminin sahibi olan Denizciler Dayanışma Derneği Başkanı emekli Tümamiral Varol Atalay, çıkarma gemisinin 2001 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kendilerine hibe edildiğini belirterek kendilerinin de gemiyi üç yıl önce Erdoğan Tümsek’in sahibi olduğu Alize Denizcilik şirketine kiraladıklarını söyledi.

UTS sistemi yeterli mi

İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreteri Türksen Başer Kafaoğlu, Türk boğazları ve demirleme bölgelerindeki kazaları önlemede UTS sisteminin de yeterli olmadığını bildirdi. Kafaoğlu, geçtiğimiz günlerde Zeytinburnu önlerinde 300 metrelik bir tankerin karaya oturduğunu ve sorunsuz kurtulduğunu hatırlatarak aradan birkaç gün geçmeden aynı bölgede LPG tankları yüklü başka bir geminin batmış olmasının yaklaşmakta olan büyük tehlikeleri işaret ettiğini kaydetti.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 17.03.2005




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 REYSAŞ Denizcilik
 SARIOĞLU Denizcil..
 THE MOORİNGS Yach..
 BERRAK Denizcilik
 YANARTAS Travel A..
 UND RORO İşletmel..
 BARİKA Denizcilik..
 MARİNPET Petrol D..
 ZİRVE Denizcilik
 İSKOLDEN A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim