Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Türk boğazlarına sıkı gözetim
Türkiye, gemi trafik hizmetleri için Şarköy, Armutlu ve Bozcaada'ya kuracağı 3 yeni radar istasyonuyla boğazlarda elektronik izleme alanında dünyanın en uzun kapsama alanına sahip ülkelerinden birisi haline gelecek.

Yeni kulelerin devreye alınmasıyla izleme alanı 164 milden 204 mile çıkarken, İstanbul ve Çanakkale boğazlarını kullanan gemiler, Marmara Denizi'nin yanı sıra boğazlara yaklaşırken ve ayrılırken 20 mil boyunca da izlenecek.

Türk boğazlarında güvenliği maksimum düzeye çıkarmak, gemilere seyir yardımı ve kurallar doğrultusunda gemi trafik organizasyonu yapmak üzere geliştirilen Türk Boğazları Gemi Trafik Yönetim ve Bilgi Sistemi Projesi 2004 yılı başında uygulamaya konuldu. ''VTS'' diye adlandırılan ve 3 aşamaya bölünen sistemin 2 etabı gerçekleştirilirken, son etap için çalışmalar sürüyor. Denizcilik Müsteşarlığı, bu etabın ödeneğini Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na gönderirken, önümüzdeki günlerde çelik kulelerin Şarköy, Armut ve Bozcaada'ya kurulması planlanıyor. Kulelerde, radarlar, su ölçüm algılayıcısı, tuzluluk, sıcaklık profilleyicisi, akıntı algılayıcı, kapalı devre televizyon sistemi ve hassas kameralar ile telsiz teçhizatları bulunuyor.

Denizcilik Müsteşarı Yılmaz, VTS sisteminin çok üst düzey bir sistem olduğunu ve dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçi aldığını belirtti. Sistemin devreye alınmasıyla güvenlikten hiçbir taviz verilmeden, gemi trafiği yüzde 20 oranında artarken, kazaların azaltıldığını kaydeden Yılmaz, birçok ülkenin denizcilik otoritesinin sistemi incelemek üzere Türkiye'ye geldiğini söyledi. Türkiye'nin VTS sisteminde çok deneyimli uzak yol kaptanlarını görevlendirdiğini ifade eden Yılmaz, personel konusundaki niteliği ileTürkiye'nin diğer ülkelere göre çok ileri düzeyde olduğunu vurguladı.

Yılmaz, İzmit ve Aliağa körfezleri ile İzmir ve İskenderun'a da VTS sistemini kurmayı planladıklarını, böylece bu bölgelerde de güvenliğin maksimum düzeye çıkarılacağını belirtti. İsmet Yılmaz, ''Türk denizciliği artık çok daha güvenli ve kaliteli hizmet verecek''dedi.

Eklenme tarihi: 15.10.2005




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSTANBUL DENİZCİL..
 ALFA SİSMİK Deniz..
 GAMMA Denizcilik
 AYNACI Denizcilik
 NEVMAR Denizcilik..
 HDR Denizcilik
 ORSA Tanker İşlet..
 B.A.S.K
 DALSAN Liman İnşa..
 VİLLA Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim