Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
Yunan karasularında battıysa almayız!
Ege Denizi'nde tekneleri batan kaçakları Bahama bandıralı gemi kurtardı. Kuşadası'na getirilen kaçaklar, teknenin Yunan karasularında battığı yolundaki bilgiler üzerine limana kabul edilmedi

Ege Denizi'nde, kaçakları taşıyan bir tekne dün sabah Yunanistan'ın Sisam Adası açıklarında battı. Teknedeki bir çocuğun öldüğü kazanın ardından denizdeki 21 kaçağı Bahama bandıralı gemi kurtardı. Kuşadası'na getirilen kaçaklar, teknenin Yunan karasularında battığı yolundaki bilgiler üzerine limana kabul edilmeyince kriz çıktı.
Dilek Yarımadası Milli Parkı Dipburun bölgesinde denizde çırpınan mültecileri gören Bahama bandıralı "Noordam" adlı yolcu gemisinin mürettebatı, 21 kaçağı sağ olarak kurtardı. Denizden de bir çocuk cesedi çıkaran gemi Kuşadası Limanı'na demirledi.

Limandan ayrılmayız

Kuşadası Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, kaçakların ülkeye alınıp alınmaması konusunda bakanlıktan görüş isterken, yolcuları Efes ve Meryemana Evi'ne, gezmeye giden Noordam'ın kaptanı dönüşe kadar mültecileri Türkiye'ye bırakmak için çaba harcamaya başladı.

Mültecilerin Kuşadası'na alınmaması halinde kaçakların geminin sonraki durağı Malta'ya kadar gemide tutulacakları belirtilirken, kaptan mültecilerin alınmaması durumunda limandan ayrılmayacağını ve bundan sonra Türk limanlarına gelmeyeceğini söyledi.

Araştırma yapılıyor

Gümrük Muhafaza Müdürlüğü yetkilileri de kaptanın verdiği bilgiye göre, kazanın Sisam'ın 4 mil açığında meydana gelmesi nedeniyle mültecilerin Türkiye'ye kabul edilmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Bu arada limana ambulans sevk edilirken görüntü alınmasına izin verilmedi.

Kaymakam Ahmet Ali Barış da, "Olayın nerede ve nasıl meydana geldiği, kaçakların nerede kurtarıldığı tam olarak bilinmiyor. Araştırma yapıyoruz. Gemiyle yapılan telsiz konuşmaları dışında bize gelen resmi başvuru yok" dedi.

Eklenme tarihi: 07.06.2006




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONUR Deniz Nakliy..
 PRUVA Yatçılık
 PAK Kimya
 KARADENİZ Ro-Ro T..
 NES TEKNOLOJİ
 İKİZLER Denizcili..
 ADATEPE denizcili..
 CANBAZ Denizcilik
 BEYAZ Deniz Taşım..
 LOTUS Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim