Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Bir kişinin cesedi daha bulundu
Şile açıklarında 11 gün önce batan "Volgo- Balt 199" adlı yük gemisinin mürettebatı ile tahlisiye botunun personeli ve bir balıkçıyı arama çalışmalarında, bir kişinin daha cesedine ulaşıldı.

Kefken bölgesinden başlanan ve Şile merkez alınarak doğudan batıya doğru yürütülen arama çalışmalarında, kayalıklara sıkışmış halde bir kişinin cesedi daha bulundu. Ekipler, itfaiyenin de yardımıyla cesedi çıkarma çalışmalarını sürdürüyor. Cesedin kimliği henüz belirlenmedi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü ve İstanbul Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı arama çalışmaları, kayıplar bulunana kadar devam edecek.

*********EKLEME/DÜZENLEME**********
Son alınan bilgilere göre bulunan cesedin Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personelinden Mehmet Genç 'e ait olduğu tespit edildi
***********************************

Olayın geçmişi

Ukrayna'nın Maripol kentinden Antalya'ya 3 bin 300 ton ağırlığında kömür taşıyan Solna Denizcilik Şirketi'ne ait St. Kitts Nevis bandıralı 2 bin 516 groston ağırlığında 110 metre boyundaki yük gemisi, Karadeniz'de etkili olan fırtına nedeniyle 4 Aralık'ta Şile'nin 12 mil açığında batmıştı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı arama-kurtarma ekiplerince yapılan ilk müdahalede gemi mürettebatından 4 kişi sağ olarak kurtarılırken, 1 kişinin cesedine ulaşılmıştı. Kurtarma çalışmalarına katılan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı tahlisiye botunun Şile rıhtımındaki kayalıklara çarparak parçalanması sonucu da 4 personel kaybolmuştu.

Arama-kurtarma çalışmaları devam ederken bot personelinden Ahmet Kasarcı yüzerek kıyıya çıkmış, bot kaptanı Cemil Özben ve bot personeli Turgay Sarıboğa'nın cesedine ulaşılmıştı.

Geminin mürettebatından 7 kişi ile bot kaptanı Cemil Özben'i kurtarmaya çalışırken sulara kapılan balıkçı Mümin Akgün ve tahlisiye botunda görevli Mehmet Genç'i arama çalışmaları sürüyor.
Haberler.com

Eklenme tarihi: 14.12.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 F.ÖMEROĞLU Ltd Şt..
 TURGUT REİS Deniz..
 DİNÇER Yatçılık
 KUTUP Denizcilik
 REGENCY Ship
 ATLAS Gemicilik v..
 SVR Maritime Corp
 B.A.S.K
 YEŞİL Marmaris A...
 MEGASTAR Daily Bo..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim