Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Greenpeace uyuşturucu iddiasını yalanladı
Greenpeace, Rusya’da el konulan gemilerinde uyuşturucu bulunduğu iddialarını yalanladı. Rus yetkililer, geçen ay Kuzey Kutbu’nda el konulan Greenpeace gemisinde uyuşturucu bulduklarını açıklamıştı. Rusya’nın bu iddialarına Greenpeace’den yanıt geldi.

Greenpeace’den yapılan yazılı açıklamada, Amsterdam Arctic Sunrise gemisinde yasadışı uyuşturucu maddelerin bulunduğuna dair iddiaların tamamen asılsız olduğu belirtildi. Gemide bulunduğu iddia edilen uyuşturucu maddelerin, deniz hukuku gereği gemide bulundurulması gerekli olan tıbbi malzemeler dışında bir şey olmasının mümkün olmadığı belirtilen açıklamada, “Rus yetkililerin Arctic Sunrise’a ilk kez girmesinin üzerinden haftalar geçti. Geminin her köşesini bundan 3 hafta önce aradılar. Tahminimize göre bu tarz haberlerin şu anda çıkmasının nedeni, Rus yetkililerin tutuklanmalara karşı artan küresel tepkiden tedirgin olması. Greenpeace gemilerinde yasadışı uyuşturucu madde kullanımına karşı çok sıkı kurallar uygulanır. Arctic Sunrise, Kuzey Buz Denizi’ne açılmadan önce gemi Norveç yetkilileri tarafından, narkotik köpekleri kullanılarak aranmıştır” denildi.

Arctic Sunrise’in Hollanda bandıralı bir gemi olduğu ve gemiye uluslararası sularda el konulması nedeniyle gemi için hala Hollanda kanunlarının geçerli olduğu belirtildi. Açıklamada, Hollanda bandıralı bir geminin, gerekli tıbbi malzemeler olmadan seyretmesinin yasak olduğu ifade edilerek, şöyle denildi: “Arctic Sunrise seyir halinde olduğu sırada gemide Rus hastanelerinde onlarca yıllık deneyimi olan bir doktor bulunuyordu. Tıbbi malzemeler de sadece doktorun ve kaptanın erişiminin olduğu kilitli bir dolapta tutuluyordu. Rus otoritelerin gemiyi aradıkları sırada bu kilidi kırdıklarını biliyoruz. Rus otoritelerin sözünü ettiği uyuşturucu maddelerin bu tıbbi malzemeler olduğunu düşünüyoruz.”


**************************

18 Eylül'de Greenpeace eylemcileri, Kuzey Kutbu'nda petrol aramalarının durdurulması için, Gazprom'un Peçora Denizi'nde bulunan Prizlomnaya petrol platformunda barışçıl bir eylem gerçekleştirdi.

Ertesi gün, 19 Eylül'de ise Rusya Sahil Güvenliği, uluslararası sularda olmasına rağmen, Greenpeace ‘in gemisi Arctic Sunrise'a çıktı. 30 kişilik mürettebatın hepsi, gemi Murmansk limanına varana kadar silahlı gözetim altında tutuldu.

Halen gözaltında bulunan ve 15 yıl hapis istemi ile yargılanan Greenpeace eylemcileri arasında Türkiye'den Gizem Akhan da bulunuyor.



**************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
Rusya'dan Greenpeace'e gözaltı




Kaynak: internet haber
Eklenme tarihi: 10.10.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TURGUT OKAN Deniz..
 ÖZKIRAÇ Ltd.
 NES TEKNOLOJİ
 SARP Turizm
 VİLLA Denizcilik ..
 AVMAN Deniz Tic. ..
 GÜLHAN Denizcilik
 CİNER Marine Ters..
 GN GROUP
 ARYA SHİPYARD CO.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim