Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Başbakan'ın oğlu armatör oldu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan’ın ortak olduğu MB Denizcilik şirketi ilk gemisini aldı. MB Denizcilik’in ikinci bir gemi için de pazarlıkları son aşamaya getirdiği öğrenildi.

Vatan Gazetesi’nden Tebernüş Kireçci'nin haberine göre, Ocak ayında kurulan MB Denizcilik’in ortakları 25 Ocak 2007 tarihli Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’ne göre yüzde 50’şer payla Ahmet Burak Erdoğan ile Mecit Mert Çetinkaya olarak görünüyor. Şirketin merkezi Üsküdar Salacak’ta. Geminin devir işlemleri 6 Şubat’ta yapıldı. Gemi daha önce Gürgem Deniz Nakliyat’a aitti.

DEĞERİ 5 MİLYON DOLAR

Ahmet Burak Erdoğan’a armatör sıfatı kazandıran gemi 1991 yılında inşa edildi. 4 bin 495 dwt ton ağırlığındaki geminin 18 Şubat 2004’te Ahmet Fatoğlu olan adının değiştirildiği ve Safran 1 adını aldığı öğrenildi. 95.7 metre uzunluğundaki geminin piyasa değerinin ikinci elde 4-5 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

İKİNCİ ŞİRKETİ

Safran 1 adlı kuru yük gemisini satın alan BM Denizcilik, Ahmet Burak Erdoğan’ın bu alandaki ilk şirketi değil. Ahmet Burak Erdoğan daha önce amcası Mustafa Erdoğan ve eşi Sema Ketenci’nin babası Osman Ketenci ile birlikte Turkuaz adlı şirketi kurmuştu. 2006 yılı Nisan ayında adı Bumerz Denizcilik olarak değiştirilen şirketin 1 milyon YTL olan sermayesi geçen ay 2 milyon YTL’ye çıkartıldı. Şirkette yüzde 25 hissesi olan Ahmet Burak Erdoğan da sermaye artırımı için gemi alımının dışında bu şirkete de 250 bin YTL sermaye ekledi.

Bumerz Denizcilik’de ayrıca Başbakan Erdoğan’ın kız kardeşi Vesile İlgen’in eşi Ziya İlgen ile, yine aile dostları aynı köyden Mustafa Gündoğan da ortak olarak görünüyor. Gündoğan’ın hissesi yüzde 10, İlgen’in hissesi ise yüzde 15 oranında. Diğer 3 isim yüzde 25’lik hisseyi kontrol ediyor.

NİKAH ŞAHİDİ BAŞBAKAN

MB Denizcilik’in faaliyet gösterdiği Salacak’taki merkezde 3 şirket daha var. Mecit Çetinkaya Denizcilik Taşımacılık Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 1997’de kurulmuş. Şirketin ortakları Mecit Çetinkaya ile eşi Binnur Çetinkaya.

Aynı adresteki Çetinkaya Armatörlük Gemi İşletmeciliği Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi ise 21 Temmuz 1995’te kurulmuş. 10 bin YTL sermayeli bu şirketin yönetim kurulu üyeleri Mecit Çetinkaya, Binnur Çetinkaya ve Mert Mecit Çetinkaya’dan oluşuyor. Bu adresteki üçüncü şirket Manta Denizcilik Nakliyat ve Ticaret Limited Şirketi. 4 Mayıs 1998’de kurulan şirketin ortakları Mert Mecit Çetinkaya ile babası Mecit Çetinkaya.

Erdoğan ailesinin Çetinkayalar ile tanışıklığı eskiye dayanıyor. Başbakan Erdoğan Ağustos 2005’te, Mert Mecit Çetinkaya ile merhum tekstilci Ahmet Gazioğlu’nun kızı Ahu Gazioğlu’nun nikahında şahitlik yapmıştı. Çırağan Sarayı’ndaki nikahı da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıymıştı.

Ahmet Burak Erdoğan’ın gemiyi satın aldığı Gürgem Deniz Nakliyat Turizm ve Ticaret Limited Şirketi de çok tanıdık çıktı. Gürgem Deniz Nakliyat, 13 Şubat 2001’de kuruldu. 10 bin YTL sermayeli şirketin yüzde 50’şer hissesi Hasan Doğan’a ve Hüseyin Doğan’a ait görünüyor. Hasan Doğan ve Hüseyin Doğan sözkonusu hisseleri 2004 yılında şirketin eski sahipleri Burhan Özer ve Sadet Şen’den satın almışlar.

Hasan Doğan, Başbakan Erdoğan’a oldukça yakın bir isim. Ekinlik tatillerinin değişmez misafirleri arasında yer alıyor. Hasan Doğan’ın ablası Remzi Gür ile evli. Remzi Gür ile de Ramsey’de ortaklar.

Eklenme tarihi: 23.03.2007




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TUAN Denizcilik
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 PİRANA Dalış Ltd...
 JALE Tur
 POLATHANE Denizci..
 GOODHOPE Shipping
 DENİZ FENERİ Ulus..
 SUNSAİL
 OKANTRANS Gemi Ac..
 LARA Denizcilik T..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim