Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
Askeri Tersane'de petrol platformu onarıldı
İs­tan­bul Ter­sa­ne Ko­mu­tan­lı­ğı, Tu­nus­lu bir fir­ma­ya ait pet­rol plat­for­mu­nu onar­dı. Ter­sa­ne Ko­mu­ta­nı Tu­ğa­mi­ral Ah­met Ça­kır, gemi onarımlarında si­vil­le­rin hizmetine aç­tık­la­rı te­si­sin fa­ali­yet­le­ri­ni an­lat­tı.

İstanbul Tersane Komutanlığı, bir ilke imza attı. Türkiye’nin en büyük havuzuna sahip tersanede dev bir petrol platformu onarıldı. Tunuslu bir şirketin ABD’den satın aldığı JAWHARA 05 adlı platform, bakım sonrası geçen hafta denize indirildi.

İKİNCİ TEKLİF GELDİ

Tuğamiral Çakır, “JAWHARA 05, Türkiye’de havuzlanan ilk petrol platformu oldu. Böylesi bir onarımda havuzun taşıma kapasitesi ve boyutları önemli. 3 haftalık bir sürede onarım ve sac değişimleri yaptık” dedi.

TESİS SİVİLLERE DE AÇIK

Pendik’teki Tersane Komutanlığı, petrol platformu onarımı için ikinci teklifini de aldı. Platform Tuzla açıklarında havuzlanmayı bekliyor. Teklifte anlaşılması halalinde platform aralık ayı içinde havuza alınacak.

İstanbul Tersane Komutanlığı, sivillere de hizmet sunuyor. 3225 Sayılı Döner Sermaye Kanunu kapsamında ve bunun uygulamasına yönelik yönetmeliğin 39. maddesi gereği hazırlanan ücret tarifesi olan tersane, kamu ve özel kurumlara hizmet veriyor. Şu anda Tersane Komutanlığı’nda Karamürsel Alp Yolcu Gemisi, Bursa Hüdavendigar Deniz Otobüsü, Kurtarma-5 Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Römorkörü, Salih Reis İstanbul Deniz Otobüsü ve yeni inşa edilen Atık Toplama Teknesi’ne hizmet veriliyor.

Türkiye’nin en büyüğü

İstanbul Tersane Komutanlığı, Türkiye’deki tersaneler arasında en büyük havuza sahip olan tesis konumunda. 70 metre genişliğe, 300 metre uzunluğa ve 8,5 metre yüksekliğe sahip olan havuz, yaklaşık 6 saatte doluyor, 12 saatte boşalıyor.

Topu da tüfeği de tamir ediyoruz

Tu­ğa­mi­ral Ah­met Ça­kır, ona­rım fa­ali­yet­le­riy­le il­gi­li şun­la­rı söy­le­di: “Tu­nu­s’­a ait iki to­pu onar­dık. Pa­kis­ta­n’­da tek­lif al­dık. Önü­müz­de­ki haf­ta Gü­ney Af­ri­ka­’dan bir tek­nik he­yet ge­li­yor. Top ve mo­tor ona­rım ka­bi­li­yet­le­ri­mi­zi in­ce­le­ye­cek­ler. Kı­sa­ca­sı to­pun­dan tü­fe­ği­ne mo­to­run­dan tu­lum­ba­sı­na bü­tün ekip­man­la­rın ona­rı­mı ya­pa­cak ka­bi­li­ye­te sa­hi­biz.”

‘300 bin lira aldık 1.5 milyon kazandık’

Tu­ğa­mi­ral Ça­kır “Ge­çen se­ne dev­let­ten altya­pı ih­ti­yaç­la­rı için 300 bin li­ra al­dık. Bu­na kar­şı­lık ge­çen se­ne ter­sa­ne­nin ka­zan­cı 1.5 mil­yon TL’­nin üze­rin­de. Bü­tün sek­tö­re aça­ca­ğız. Bu ül­ke­nin kay­na­ğı sa­de­ce bi­zim de­ğil her­ke­si­n” di­ye ko­nuş­tu. Ter­sa­ne­de 2013’ün ilk 10 ayın­da 45 adet özel ve ka­mu sek­tö­rü ge­mi­si­nin ha­vuz­lan­ma­sı­nın ya­pıl­dı­ğı­nı be­lirt­ti.



Kaynak: Bugün (Erkan Acar)
Eklenme tarihi: 26.11.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOGANATA Denizcil..
 EDITH Yatçılık
 MARMARA Deniz Taş..
 BANMARİN Denizcil..
 K-S Denizcilik Lt..
 HANMAR Denizcilik
 URANUS Denizcilik
 MIRAY Internation..
 ONURHAN Denizcili..
 RASİM KAPTAN 1 Ge..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim