Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
Denizciliğimiz 11 yılda çok gelişti
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’de denizciliğin son 11 yılda çok geliştiğini ve bu nedenle Türkiye’nin Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün 2 yıllığına genel kurul başkanlığına seçildiğini kaydetti.

Bakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’le birlikte Gaziantep Sanayi Odası tarafından düzenlenen “Gaziantep’in Yıldızları" ödül törenine katıldı.

Şehitkamil Kültür Merkezi’ndeki törende bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, sözde değil özde denizci olduklarını söyledi. Yıldırım, “Sözde değil özde denizci olma hayalimizi gerçekleştirdik, bugün, dün gerçekleşti. Türkiye, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün 2 yıllığına genel kurul başkanlığına seçildi. 50 yıldır ilk defa oluyor. Ve IMO’nun, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün konsey üyeliğine 2'nci sıradan seçilen bir Türkiye var. 140 oyla seçildi. Niye ? Bizi çok sevdiklerinden mi? Çünkü; denizciliğimiz 11 yılda çok gelişti. Türkiye’nin gemileri limanlardan çıkınca tutuklanıyordu. Her 4 gemiden 1’i tutuklanıyordu. Türk gemileri kara listedeydi. Şimdi beyaz listenin en üst bölgesinde bayrağımız 7 denizde dalgalanıyor. Bu başarı ülkemizin başarısıdır, Türkiye’nin başarısıdır."



Eklenme tarihi: 02.12.2013




Share |




YORUMLARINIZ


Alaka
turk denizciligi her gecen gun erimektedir.ileride ne olur bilmiyorum silbastan degisen bir sistem olusturulmali denizcilik bakanligi seklini almalidir.ayrica bu sistem istanbulda olusturulmalidir.denizciler bes yilda bir sinava tabi tutulmali pasaport vizesinden muaf edilmeli sertifika ve kurs ucretleri sabit olmalidir.ucretsiz egitimler Ve bilirkisi tarafindan limanlarda seminerlerde egitim verilmelidir

Yazan: goksel saltik - 7.12.2013 11:27:09


KAYIP 11 YILDAN BAHSEDİLİYOR !!!
Sayın Bakan;Siz hangi 11 yıldan bahsedşiyorsunuz?farkındamısınız (11) yıllık Bakanlık döneminizde Türk denizciliğinin,Türk oğlu Türk evlatlarının (11) yıl geriye gittiğini, eski bakanımız Sayın:Ahmet Kenan TANRIKULU'nun TBMM'ye yazdığı Türk Denizcilerinin 11 yıllık kayıplarının,sorun ve sıkıntılarının giderilmesi yönünde ne gibi çözüm ürettiniz? öncelikle bunlardan bahsederseniz.on binlerce Türk denizcileri,aileleriyle birlikte sizlerden bunları bekliyor.Ayrıca ,İMO'nun dayatması ile istenilen STCW sertifikalarının eğitimlerinin biri bitmeden diğeri başlıyor ya da yenileri eksik hanesine işleniyor ki;sertifika eğitimlerine gitmekten gemiye çalışmaya gidilemiyor.Ayrıca bu eğitim bedelleri de her ne hikmetse Devletin tamamen kontrolünden çıkartılıp yetki verilen Eğitim Kurumlarının insiyatiflerine bırakılmış ki;adeta "TÜRK DENİZCİLİĞİ'NİN TİCARET MERKEZİ" haline dönüştürülmüştür.İVEDİ olarak bu hususlara el atılıp,ÖZEL ya da YÖK' e bağlı Üniversitelerin(Denizcilik Fakültelerinin)verdiği/ veya vereceği kurs bedellerinin SAAT/GÜN şeklinde ilgili otoriteler tarafından belirlenip ,Türkiyenin tüm bölgelerinde tek tip ücret dönemine "ACİLEN"geçilmesinin sağlanmalıdır ki; Denizciler rahat bir İyot havası teneffüs edebilsinler. Aksi halde Denizcilik alanında gemileri işletecek eleman bulunamayacak.Siz hükümet yöneticilerinden de; istihdamları yönünde iş talep edecekleri noktası zorlanılmaktadır.Tüm "TÜRK EVLADI TÜRK DENİZCİLERİNE"hayırlı uğurlu olur inşaallah.Hepinize Allah selamet versin,Pruvanız daima neta olsun.
Yazan: Y.OKUR - 5.12.2013 17:46:02


Avunmak
IMO'nun Genel Kurul Başkanlığı'na seçilmiş olmak bir kazanım değildir.anlamını bilen varsa bu bir görevdir.Denizciliğimizin gelişmişliğine bakıldığında yabancı bayrak ve yabancı denizci çalıştırmak son on yılda beklenenin üzerinde artış gösterdi,özellikle personel hakkediş ve özlük haklarının verilmesindeki yanlış ve haksız tutumlar pek çok yerli/yabancı bayrak gemimizin bağlanmasına neden olmaktadır.Denizcinin hakkedişlerini,yeterli olmasa da özlük haklarını alamamak son yıllarda fobi haline gelmiş,denizcimiz denizden tiksinti seviyesinde soğutulmuştur.Diğer taraftan ardı gelmeyen sertifikalandırma zorunlulukları zaman ve maddi kayıplara neden olmakta ve denizcinin hizmetlerini önemli ölçüde aksatmaktadır.Son olarak tüm gemi adamı işlemlerinin Bakanlığa alınmış olması da önemli zaman kaybına neden olmaktadır.Unutmayalımki halen insansız ticari gemi hizmete sokulmamış olup denizcilikte gelişme ve başarı sağlamanın ana yolu denizcilerin yetiştirilmesi,hakediş ve özlük haklarının zamanında karşılanması ve dolaysıyla denizciliğin sevdirilmesi ile mümkündür.Yine unutulmaması gereken en önemli konu yaradılanlar içinde en tehlikelisi hakkı gasbedilmiş insandır...Tüm camiamıza hayırlı olması,sağlıklı,huzurlu,kazasız ve belasız günler dileğimle.Uykpt.Yaşar DERİN
Yazan: Yaşar DERİN - 3.12.2013 13:28:23


11 yıl
sayın bakan hangi denizcilikten bahsediyorsunuz türkiye deki bir çok firma gemilerine yabancı bayrak çekip yabancı personel çalıştırıyor. siz türk firmalarının gemilerine türkiye cumhuriyeti bayrağımı taktıda siz 11 yılda çok yol aldınız biz denizciler olarak çok rahat iş mi bulmaya başladıkda siz 11 yılda uzun yol aldınız yoksa bu 11 yılda şirketler çalıştırdıkları gemi adamlarına zamanında maaş ödemesimi yapmaya başladı. biz 11 yılda ne yolu aldık. sayın bakan 11 yılda siz yol almıssınız ama ne yolu olduğu belli değil denizciler kan ağlıyor siz yol aldık diyorsunuz. sayın bakan o oturduğunuz koltuğun olduğu binanın girişinde denizcilik bakanlığıda yazıyor siz o koltuğun hakkını verin denizcilik yazısı sadece tabalacı daha çok yazı yazıp daha çok para alsın diyemi yazıldı. artık bizim içinde bir şeyler yapın sayın bakan.
Yazan: mustafa sağlam - 2.12.2013 16:17:13


hangi türkiye
Arkadaşlar söylermisiniz bana biz hangi türkiyede yaşıyoruz dünyada başka türkiye varda bizimmi haberimiz yok son 15 yılda türk bayraklı gemi tonajı nereden nereye düştü bumu başarı türk armatörlerin hep kolay bayrağı tercih etmesimi başarı türk gemi adamlarının çalışacak gemi bulamamasımı başarı bulsa bile maaş ve diğer haklarını alamamasımı başarı maaşlarin sürekli düşmesi ve odüşen maaşlarının peşinden dilenci gibi koşturmalarımı başarı vede hiçbir güvencesi olmayan türk gemi adamının acımasız bir armatöre denk geldiyse inim inim inletilmesimi başarı ah sayın bakan ah keşke biz bu sorunlardan bahsetmesekte türk denizciliği dediğiniz gibi başarılı olsa sadece Imonun konsey üyeliğine seçilmekle başarılı olunmuyor sadece siz ve çevrenizdeki denizi bilmeyen kişileri kandırmış olursunuz okadar ama unutmayın tarih gerçekleri yazar hemde acı faturalarla hadi size iyi günler çok başarılı türk denizciliğiyle???
Yazan: cengiz yılmaz vardiya zabiti - 2.12.2013 15:54:54




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NUR Denizcilik
 YILMAR Denizcilik..
 CREWMEDITERRENIAN..
 FENER Denizcilik
 ÇETİNKAYA Denizci..
 ROYALMAR Denizcil..
 YAĞMUR Deniz Tasi..
 İZMİR DENİZ NAKLİ..
 OBA Denizcilik
 NİKEL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim