Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
Gemiyi kurtarma çalışmaları sonuçsuz kaldı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde geçtiğimiz gece kötü hava şartları nedeniyle karaya oturan kuru yük gemisi kurtarma çalışmalarına bugün de devam edildi. Yarım saat süren kurtarma çalışmasında halatın kopması sonrası çalışmalara ara verildi.

Ereğli’ de çıkan fırtına sonrasında dalgaların kıyıya sürüklediği Tanzanya bayraklı 2319 groston, 3468 DWT olan 1979 yılı yapımı 120 metre uzunluğunda ki ’CROATIA ZANZIBAR’ isimli kuru yük gemisi için kurtarma çalışmalarına bugün sabah saatlerinde yeniden başlandı. Ereğli halkının da yoğun ilgi gösterdiği kurtarma çalışmasında ERDEMİR’ e ait römorkör, yaklaşık yarım saat gemiyi kurtarmak için çaba sarf etti. Römorkörün son denemesinde halatın kopması sonucu Liman Başkanlığının talimatı ile kurtarma çalışması sona erdi. Gemi mürettebatının ise gemiden ayrılmayacağının bildirilmesi üzerine römorkör ve ekipler gemiden ayrıldı.

Kurtarma çalışması ile ilgili olarak açıklama da bulunan Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, iki gün boyunca yapılan kurtarma çalışmasından sonuç alınamadığını ve kurtarma çalışmasının geminin sigorta şirketine devredildiğini söyledi. Çay açıklamasında ’Bilindiği üzere dün de gemiyi karaya oturmasından dolayı çekme faaliyetlerinde bulunduk. Liman başkanlığının bünyesinde. ERDEMİR’ deki çekicilerle çekmek istedik. Halat kopmuştu fırtınadan dolayı. Bugün de Çalışmaları bugüne ertelemiştik. Çalışmalar bugün de devam etti. Lima başkanlığının koordinatörlüğünde denetiminde. Yine halat koptu. Dolayısıyla Liman başkanlığıyla birlikte gereğini yaptık. Az önce Liman Başkanı bilgi verdi. Artık şirkete kendilerinin çekme ile ilgili plan getirerek özel sektöre sigorta şirketleri tarafından çektirilmesi için bir plan hazırlayarak liman başkanlığına sunup, liman başkanlığının denetiminde çalışmaların devam etmesi için ilgili firmaya liman başkanlığı söylemiş. Onunla ilgili de çalışmalar devam ediyor.’ dedi.

*********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
Ereğli'de kuru yük gemisi karaya oturdu




Kaynak: haberfx.net
Eklenme tarihi: 09.12.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DALSAN Liman İnşa..
 DOĞRU Denizcilik
 EGETAN Denizcilik
 BUTONİ A.Ş.
 ULUÇAY Yatçılık
 AKAYLAR Denizcili..
 AYSA Denizcilik A..
 PRUVA Yatçılık
 HACIÖMEROĞLU Deni..
 SETA Denizcilik v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim