Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Arkas'tan deniz taşımacılığına 320 milyon dolarlık yatırım hedefi
Deniz taşımacılığı şirketi Arkas Holding, filosuna kattığı iki gemiyle kapasitesini 1604 konteynera çıkardığını ve 2010’a kadar toplam yatırım tutarını 320 milyon dolara çıkaracağını açıkladı.

Arkas Holding'den yapılan açıklamada, gemi filosuna Cristina A ve Mario A isimli 2 geminin katıldığı bildirildi. Açıklamada, gemilerin Almanya’nın Wolgast Limanı’nda gerçekleştirilen törenle teslim aldığı kaydedildi. Açıklamada, Arkas’ın 2010’a kadar yaptıracağı 8 yeni gemiyle toplam yatırım tutarının 320 milyon doları bulacağı vurgulandı.

Cristina A ve Mario A gemilerinin toplam 80 milyon dolara mal olduğu kaydedilen açıklamada, Arkas Deniz Ticaret Filosu’nun söz konusu gemilerle 1604 TEU (standart konteyner) kapasiteye ulaştığına işaret edildi.

Filodaki gemi sayısının 19’a çıktığı anlatılan açıklamada, bu yıl ve gelecek iki yılı içinde toplam 320 milyon dolarlık yatırım yapılacağı kaydedildi. Bu yatırımlarla toplam gemi sayısının 25’e çıkacağı belirtilen açıklamada, ayrıca Çin’den de iki adet ikinci el gemi alımı yapıldığı ve bu gemilerle filo büyüklüğünün 27 gemiye ulaşacağına işaret edildi.

TÜRK BAYRAKLI 19 GEMİLİK FİLO

Arkas’ın diğer 17 gemisinde olduğu gibi filoya katılan iki yeni geminin de Türk bayraklı olacağı vurgulanan açıklamada, filodaki Türk bayraklı gemi sayısının da 19’a çıktığı belirtildi. Gemilerin Türk bayrağına geçmek için ilk seferlerini Türkiye’ye yaptığı anlatılan açıklamada, Cristina A'nın Wolgast’tan hareket ederek İzmir’e 8 günde varacağı bildirildi. Cristina A'nın Türkiye’den sonraki seferlerini Batı Amerika ve Doğu Avrupa ülkelerine yapacağı kaydedilen açıklamada, Mario A'nın ilk seferini temmuz ayında yapacağı belirtildi.

Açıklamada, Türkiye’nin de en büyük konteyner gemileri olan iki devasa geminin uzunluklarının 184 metreyi bulduğuna dikkat çekildi. Gemilerin en fazla 20 knot (37 km) hıza ulaşabildiği anlatılan açıklamada, gemilerin, 13 bin 280 beygirlik motor gücüne sahip olduğu ifade edildi. Açıklamada, genişliğinin 24.5 metre olan gemilerin deadweight’inin ise 21 bin 960 ton olduğu belirtildi.

Eklenme tarihi: 07.05.2007




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TAN Tanker
 GAMMA Shipping
 ALMEYDA
 LALE Denizcilik
 İSKOMARİNE Denizc..
 GRUP İSTANBUL
 OKANTRANS Gemi Ac..
 YOROZ Agency
 DOKA MARİN Gemici..
 DALICI Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim