Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Deniz Hava Kuvvetleri'nin gösterisi nefes kesti
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Hava Komutanlığı'na ait ikinci yerli gemi olan TCG Büyükada korveti ve C-235 tipi uçakları İzmit Körfezi'nde kabiliyetlerini sergiledi.

100. yılını kutlayan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Hava Komutanlığı, İzmit Körfezi'nde güç gösterisi yaptı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın bünyesinde bulunan ve Türk karasularında arama, kurtarma ve gözetleme faaliyetleri yürütecek olan deniz karakol uçakları Marmara Denizinde tanıtım için özel harekat gerçekleştirdi. MİLGEM(Milli Gemi) projesi kapsamında üretilen ve 2. yerli üretim gemi olma özelliği taşıyan TCG Büyükada ve yeni nesil sistemlerle donatılmış CN-235 Casa tipi deniz karakol uçaklarının iş birliğinde düzenlenen senaryo nefesleri kesti. Gölcük Donanma Komutanlığı'ndan hareket eden TCG Büyükada, senaryo gereği İzmit Körfezi'ne açılarak CN-235 uçaklarının verdiği bilgilerle sus üstü ve su altı savunma sistemlerinin kabiliyetlerini sunulduğu senaryoda Donanma Kuvvetleri'nin gücü bir kez daha sergilendi.

DÜŞMAN DENİZALTISI VURULDU

İzmit Körfezi'nde Deniz Kuvvetleri'nin kabiliyetlerinin sergilendiği senaryoda, Cengiz Topel Deniz Hava Komutanlığı'ndan kalkan deniz karakol uçakları Marmara Denizi İzmit Körfezi'nde, ısı güdümlü mermilere karşı, 'uçak kendini koruma sistemi' kapsamında yanıltıcı fişek atışı yapıldı. CN-235 tipi hava karakol uçağı, yanıltıcı fişek atarak ısı güdümlü füzeden kurtulduktan sonra ani bir manevrayla bölgeden uzaklaştı. Sonra denizaltı savunma harekatı kapsamında CN-235 uçağı tarafından portatif sonarlarla yeri tespit edilen deniz altına saldırı yapıldı. Uçaktan atılan torpidoyla hasar alan denizaltı su üstüne çıkmak zorunda kaldı. Denizaltının aldığı hasar, deniz karakol uçağı tarafından tespit edilerek kontrol gemisi olan Büyükada gemisine aktarıldı.

KAZAZEDE BOĞULMAKTAN KURTARILDI

Savaş kabiliyetlerinin sergilenmesinin ardından daha sonra denize düşen bir personelin haberini alan deniz karakol uçakları kazazedenin yerini tespit ederek kurtarma çalışması başlattı. Denize bırakılan can salına yüzerek çıkan kazazede, olay yerine gelen S-70B Seahawk helikopterin kurtarıcı yüzücü personeliyle denizden kurtarılarak en yakın Sağlık merkezine gönderildi. Senaryo sonunda 3 deniz karakol uçağı alçak irtifada TCG Büyükada'yı selamladı.

Deniz Kuvvetlerinin senaryo gereği yaptığı tatbikat nefesleri keserken kullanılan teknolojinin dünya standartlarında olduğu açıkça ortaya koyulmuş oldu.



Kaynak: Stargündem
Eklenme tarihi: 03.03.2014




Share |




YORUMLARINIZ


Barbarosun torunları
Allahım gücümüze güç versin askerlerimizi hertürlü tuzaklardan korusun karada denizde havada muzaffer kılsın bayrağımız sonsuza kadar burçlarda dalgalansın

Yazan: kazım ince - 3.03.2014 18:54:55




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KARAS Denizcilik
 TEMEL Kum Çakıl v..
 SAAT VE SAAT
 SAFİR Gemi Tasima..
 AKDENİZ Ro-Ro Den..
 KARYAT Karadeniz ..
 DADAYLILAR Shippi..
 YAĞMUR Deniz Tasi..
 DEKAMAR
 ÇANKAYALAR Yatçıl..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim