Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Konteyner içinde bekletilen atlar telef oldu
KKTC Gazimagosa limanında, Libya’ya gönderilmek üzere Adana’dan getirilen 14 koşu atı, bir hafta süreyle limandaki kapalı konteynır içinde bekletildi, iki tanesi ‘gaz sıkışmasından’ hayatını kaybetti.

Adana Hipodromundan alınarak Mersin Limanı’na, oradan da Dipkarpaz adlı gemi ile Gazimağusa Limanı’na getirilen 14 koşu atından ikisi ‘gaz sıkışması’ yüzünden hayatını kaybetti.

Libya’ya götürülmek için geçtiğimiz Çarşamba gününden beri kapalı bir konteynır içinde bekletilen atları taşıyacak gemi bir türlü Gazimağusa limanına gelemedi. Geçtiğimiz Cuma günü Gazimağusa Serbest Liman Bölgesi’ne giden Veteriner Dairesi yetklililerinin, hareketsiz kalan atların dışarı çıkarılması konusunda uyarı yaptığı, ancak mal sahibinin bu uyarıyı dikkate almadığı bildirildi. Böylece, kapalı ve sıkışık vaziyette kalan atlardan 2 tanesi hayatını kaybetti.

“Arpa verilmemesi gerekliydi”

Olayın duyulması üzerine Gazimağusa Serbest Liman bölgesine giden Royal Atlı Spor Klübü Başkanı Hayrettin Alçıner, Çarşamba gecesi limana getirilen atları alacak olan geminin Cuma günü bir türlü gelmediğini söyledi. Atların gaz sıkışmasından öldüğünü söyleyen Alçıner, yolculuk esnasında atlara arpa verilmesinin sakıncalı olduğunu, arpanın atlardaki gazı artırdığını söyledi. Atların çok sıkışık olarak konteynır içerisinde bulunmasından dolayı hareketsiz kaldıklarını ve bu yüzden öldüklerini söyleyen Alçıner, durumdan üzüntü duyduğunu ve olayı duyunca bir hayvan sever olarak yardıma geldiğini söyledi.

“Biz sadece taşımacılığını yaptık”

Atların Libya’ya nakliye işlemini yapan Sadun Erhun nakliyat şirketi yetkilisi Tolga Toygar yaptığı açıklmada, konu atların Adana Hipodromundan satın alındığını ve buradan Mersin Limanı’na götürüldüğünü, oradan da Çarşamba gecesi Gazimağusa Limanı’na geldiğini söyledi. Kendilerinin sadece atların transit aktarmasını yaptıklarını belirten Toygar, atları alacak olan geminin Perşembe günü beklendiğini, ancak gelmediğini, bu nedenle atların yaşadıkları gaz sıkışması nedeni ile öldüklerini söyledi.

Geminin gelmemesi üzerine Veteriner dairesi yetkililerinin geçtiğimiz Cuma günü atların kontetynır dışına çıkarılmasını önerdiğini aktaran Toygar, atların sahibinin buna gerek görmediğini belirtti. Toygar, kendisinin sadece transit işi yaptığını, at bakımından anlamadığını, bu süre içerisinde de atların her türlü yem ve su ihtiyacını karşıladığını anlattı.

Atları taşıyacak olan Sabah Shipping’e ait geminin gelmediğini söyleyen Toygar, sözkonusu işletmenin hergün farklı bir tarih verdiğine dikkat çekti.

Tanesi 500 dolar

Suriye uyruklu Talal Houiren ise her birine 500 Amerikan doları ödeyerek atları satın aldığını ve iki tanesinin hareketsiz kalmadan dolayı öldüğünü söyledi. Daha önce 20-30 defa aynı işi yaptığını belirten Houiren, yaşları 2 ile 5 arasında değişen yarış atlarının, gezinti atı olark da kullanılacağını söyledi.

Houiren, 2 atın ölümünden sonra, diğerlerinin konteynır dışına çıkarılmasına izin verdi.

Haberi yokmuş!

Sabah Shipping acentesi direktörü Mahir Houkan ise olaydan haberi olmadığını söyledi. “Nakliye şirketi bizi 1 Nisan da arayıp, geminin ne gün geleceğini sordu” diyen Houkan, şöyle dedi:
“Sordukları geminin 15 gün önce yola çıktığını ve bu günlerde gelmesinin muhtemel olacağını kendilerine aktardım ama başka bir şey de söylemedim.”



Kaynak: Diyaloggazetesi (Hüseyin Çiçek)
Eklenme tarihi: 14.04.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LİKİTGAZ gemicili..
 İSKOLDEN A.Ş.
 FENWICK MARITIME
 ARIF KALKAVAN
 ERTUĞ Nak. Taah. ..
 İBC GÜLER
 ELİT Denizcilik S..
 ALABANDA Deniz Ta..
 INKA Crew Managem..
 ÇANAKKALE Liman İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim