Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kaptanın utancı
Çoğu öğrenci 269 kişinin halen bulunamadığı feribot feciasının kaptanı ve iki gemi personeli tutuklandı. Cezaevine girmeden önce Güney Kore halkından özür dileyen kaptan kaza anında yatak odasında olduğunu söyledi.

Güney Kore’de çarşamba günü batan, 32 yolcunun cesedine ulaşıldığı, 269’unun da hâlâ kayıp olduğu gemi için arama çalışmaları sürüyor. Kuzeybatıdaki Incheon kentinden güneydeki turistik Jeju Adası’na 325’i öğrenci 475 kişiyi taşıyan Sewol isimli feribot, acil yardım sinyali göndermesinden 2 saat sonra batmıştı.

ROTAYI VERDİM, YATAĞA GİTTİM

Kaptanla birlikte gemi yan yatmaya başladığında dümende bulunan gemi personeli Cho Joon-ki ile 5 aydır feribotta çalışan Park-Soy (25) da önceki gün tutuklandı. Görevini ihmal ve denizcilik yasalarını ihlalle suçlanan kaptan Lee Cun-siok (69), Güney Kore halkından özür dilerken tahliye emrini erken vermediği suçlamalarına cevap verdi: “Rotayı verdikten sonra kısa bir süre için yatak odama gittim. Sonra da bu kaza oldu. Akıntı çok güçlüydü. Okyanusun suyu çok soğuktu. Tahliye emri konusunda doğru bir karar veremezsem, can yeleği giymeyenlerin, hatta giyenlerin bile akıntıya kapılacabileceklerini düşündüm. Yardım edecek ne balıkçı botları ne de gemiler vardı.” Yolcular gemi yana yatarken bile personelin kendilerine oldukları yerde kalmalarını söylemekten başka bir şey yapmadıklarını ileri sürmüştü. Cho Joon-ki ise olay anında ‘dümen dişlisinin hızlı dönmeye başladığını’ söyledi. Soruşturmada ani manevra nedeniyle yerinden oynayan kargonun, geminin dengesini bozmuş olabileceği şüphesi üzerinde duruluyor.

Cesetler bile çıkarılamıyor

Dalgıçlar, kazanın 4’üncü gününde dün bir yolcu kabinin penceresinde yüzen üç ceset gördü ancak akıntı ve dalgalar yüzünden cesetler çıkarılamadı. Dün ayrıca ailelerden kimlik tespiti için DNA örneği alınmaya başlandı.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 21.04.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NES TEKNOLOJİ
 ORCA Denizcilik N..
 HACIBABA Ltd. Şti..
 UND RORO İşletmel..
 GEDİZ Denizcilik
 ANGELS PRO ACTION
 TEMEL Denizcilik ..
 KOÇ Topluluğu
 TOLGA Denizcilik ..
 ALUNA ESTATES S.A
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim