Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Denizcilikte şampiyonlar ligindeyiz
Ulaştırma Bakanı Elvan "Denizcilikte son denetimlerin ardından beyaz bayrak listesinin en üstüne çıkan Türkiye, denizcilikte şampiyonlar ligine yükseldi" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin denizcilikte son 10 yılda büyük bir aşama kaydettiğini belirtti. Türkiye'nin, 2003 öncesi kara listede yer alırken, atılan adımlar sayesinde önce gri listeye, 2008 yılından itibaren de Paris Liman Devletleri Kontrolü Mutabakat Muhtırası (Paris MoU) Beyaz Bayrak Listesine yükseldiğini ifade eden Elvan, her geçen yıl kendini geliştiren Türk denizciliğinin 2013 yılı sonuna doğru yapılan Üye Devlet Gönüllü Denetim Programı (VIMSAS) kapsamındaki denetimlerden başarıyla geçerek "düşük risk grubu"na girdiğini söyledi.

Yeni durumun Türkiye'ye denizcilik alanında pek çok avantaj sağlayacağını vurgulayan Bakan Elvan, şunları kaydetti:

"2003 yılında 749 Türk gemisinden 131'i Avrupa limanlarında mevzuat ve teknik yetersizliklerden dolayı tutuluyordu. Gemilerin limanlarda tutulmasının çok büyük ekonomik maliyetleri var. Günlerce limanlarda bekletilen gemilerimizden hem yüksek liman ücretleri tahsil ediliyor, hem de taşıdıkları yüklerin bozulması, yüklerin zamanında teslim edilememesi büyük maddi kayıplara yol açıyordu. Bu durum, aynı zamanda Türk bayraklı gemilerin taşımacılıkta geri kalmasına neden oluyordu.

"En itibarlı ülkeler arasındayız"

Bunun üzerine limanlarımızın, gemilerimizin standartlarını yükselttik. Deniz taşımacılığında sıkı denetimler ve uluslararası mevzuatlara uygun uygulamalar getirdik. Bunun neticesinde 2013 yılında denetlenen 502 Türk Bayraklı gemiden sadece 15’i kusurlu bulundu. Türkiye’nin Düşük Risk Grubu Bayraklar Listesi’ne girmesiyle bu sorunlar ortadan kalkmış oldu. Türkiye beyaz bayrak listesinin en üstüne çıktı. Listedeki 38 Beyaz Bayrak'lı ülkeyle birlikte en itibarlı ülkeler arasında yer alan Türkiye, bir anlamda denizcilik alanında şampiyonlar ligine yükseldi.

Türk Bayraklı gemiler 36 ayda bir denetlenecek

Düşük Risk Grubu Bayraklar Listesi’ne girmenin Türk deniz taşımacılığı açısından önemli getirileri olacak. 2008 yılı öncesinde 12 ayda bir denetlenen Türk Bayraklı gemiler bundan sonra 36 ayda bir denetlenecek. Hem deniz taşımacılığı açısından hem de ihracatımızın gelişmesi açısından son derece önemli bir gelişme olduğunu söyleyebilirim."

"Düşük risk grubu güven ve itibar göstergesidir"

Yakalanan bu başarıda başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olmak üzere herkesin önemli katkısının olduğunu anlatan Elvan, Bakanlığın stratejisi ve kararlılığı, gemilere yapılan belgelendirme, ön sörvey ve program dışı denetimlerin yanı sıra donatan ve işletenler tarafından gemi ve şirketlerde emniyet standartlarının yükseltilmesi ile emniyet kültürün oluşmasının da önemli katkıları olduğunu ifade etti.

Avrupa limanlarında denetim rejiminin her geçen gün daha sıkı hale geldiğini belirten Elvan, şöyle devam etti:

"Düşük risk grubu güven ve itibar göstergesidir. Tüm paydaşların bu denetimlere hazırlıklı olması büyük önem taşıyor. Yakalanan başarının devam etmesi ancak emniyet standartlarının sürekli olarak sağlanması ile mümkündür. İşletmecilerinin olumsuz etkilenmemeleri için her türlü emniyet tedbirini uygun bir şekilde almaları ve tüm denetimlere en üst düzeyde hazırlıklı olmaları gerekiyor. Limanlarda daha az tutulmanın; daha çok yük taşımak, daha çok ihracat yapmak, daha az maliyetli taşımacılık yapmak ve daha çok kazanmak anlamına geldiği unutulmamalıdır."



Kaynak: Dünya
Eklenme tarihi: 25.04.2014




Share |




YORUMLARINIZ


Ortalık Armatör Derneklerinden geçilmiyor
Bakana söyliyecek sözümüz yok haspel kader oraya gelmiş günahsız bir adam asıl söylenecek söz eski mafya babası Armatörlere hepsi bir devlet kurumunun başında müsteşar oldu gemicinin dünyası yıkıldı okulluda,alaylı da,piyasanın garibanıda işsiz kaldı iş bulsa eziyet az üçret sonsuz yalakalık.

Yazan: Ali Kemal - 26.04.2014 15:44:42


Vehbi'nin kerrakesi
Bakan denizciliğe nasıl bakıyormuş.. Daha iyi anladık şimdi... Bütün gemi adamlarının bu haberi okuduktan sonra ''keşke gemilerin kara listede olduğu dönemlerdeki şartlarda olsaydık'' dediklerini duyar gibiyim.. Yani bakan devri iktidarlarında gemi adamlarının çalışmasının ağır hizmet statüsünden çıkarılıp, üstüne Türk bayrağındaki gemilerin azalmasıyla fiilen emekliliklerinin imkansız hale getirildiğinin gözden kaçması içinmi bu şekilde konuşuyor? Yoksa gerçek bir sektör sorunları cahilimidir? Vehbi'nin kerrakesi çıkacaktır ortaya ve gemiadamı yaşamından farkındadır bunun.. Yani Uyutun yalanlarınızla bu milleti... Devam edin devam..
Yazan: veli Baran - 26.04.2014 13:30:18


eee başka
KENDİ SÖYLEDİKLERİNE KENDİLERİDE İNANMIYORDA ACABAMI DERDİNDELER,GAZETECİNİN YIPRANMASININ OLDUGU VE GEMİCİDEN BU HAKKIN ALINDIGI BİR ÜLKEDE SEN NE ZIRVALIYORSUN BE ADAM,OTURDUGU KOLTUGA BUKADAR YABANCI OLURMU BİR İNSAN YAZIKLAR OLSUN HALA ÇEVİR KAZI YANMASIN DERDİNDELER,BU DÜNYADA BELKİ İŞİNİZ İŞ SİZDEN HESAP SORAN YOK AMA BUNUN BİRDE AHİRET DÜNYASI VAR HAKLARINI YEDİĞİNİZ TÜM GEMİCİLER AHİRETTE İKİ ELLERİ YAKANIZDA ORDA KAÇIŞINIZDA YOK
Yazan: mehmet atabey - 26.04.2014 12:15:58


TC BAYRAK GEMİLER
SAYIN BAKAN 2003 YILINDA 749 TÜRK BAYRAKLI GEMİ VARKEN 2001 KRİZİNE RAĞMEN, 2013 YILINDA 502 GEMİYE DÜŞMÜŞ. ÜSTELİK KİŞİ BAŞI MİLLİ GELİRDE 3000 USD DEN 10000 USD YE ÇIKTIĞI BİR ORTAMDA. YANİ SAÇMALIYORSUN SAYIN BAKAN. BU GİDİŞLE ÖNÜMÜZDEKİ 10 YILDA TC BAYRAK SAYISI SIFIRA YAKLAŞACAKTIR. EĞER KABOTAJ HAKKI KALKARSA TÜRK BAYRAKLI GEMİ KALMAYACAKTIR EMİN OLABİLİRİSİN. BAYRAK MECBURİYETİ OLURSA GÖLLERDE ÇOCUKLARIN YÜZME ÖĞRENMEDE KULLANDIKLARI OTO İÇLASTİKLERİ BİLE YABANCI BAYRAK ÇEKECEKTİR. BUNA EMİN OL.
Yazan: şevket özdemir - 25.04.2014 17:03:02


gemi adamları hangi bayrakta
sayın bakan, gemilerimiz şampiyonlar liginde diyorsunuz peki gemi adamları kaçıncı ligde bunu hiç araştırdınız mı? ülkemizde gemi adamları işsizlikten, maaş alamamaktan ve sayılmayacak kadar çok sebebden dolayı kan ağlıyor siz bizim için ne yapıyorsunuz. bir çok türk firması gemilerine yabancı bayrak çekmiş durumda, bunun ülkemize ne kadar zararı olduğunun farkındamısınız yabancı bayrak çekerek vergiden yabancı personel çalıştırarakda devlete ödemesi gereken sigorta vb. primlerden kaçıyor, ülkemizdeki bir çok türk firması yabancı personel çalıştırrır oldu siz gemilerimiz beyaz bayrakta diyorsunuz ya personel hangi bayrakta, artık gemi adamları içinde bir şeyler yapın, birşeyler yapın derken yeni şeyler çıkarıpta kazandığımız üç kuruşu cebimizden almak için. gerçekten iş bulma, maaş alma gibi gemi adamlarının sorunlarına eğilin artık. bizler içinde biraz çaba sarf edin.
Yazan: DERYA ALKOÇ - 25.04.2014 16:41:48




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NİSA Uluslararsi ..
 UĞUR Den. San. Lt..
 APEKS Denizcilik
 SAMBURCO Denizcil..
 LCM ROTA
 ÖZSTAR Denizcilik
 INTERGLOBAL Deniz..
 SMARİNE Elektrik
 MEGASTAR Daily Bo..
 ALCOR Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim