Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemi Turizminin sorunları masaya yatırıldı
Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte gemi turizmiyle bağlantılı olarak Kuşadası Çarşılarında yaşanan sorunlar, Kuşadası Ticaret Odası girişimiyle gerçekleştirilen toplantıda ele alındı.

Kaymakam Muammer Aksoy başkanlığında gerçekleşen toplantıda, gemilere hizmet veren acentelerin sahipleri ile çarşı esnafı temsilcileri bir araya geldi ve yaşanan sorunları tartıştı.

Kuşadası Ticaret Odası’nda gerçekleşen toplantıya Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Ticaret Odası Meclis Başkan yardımcısı Tolga Erdem, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Yiğit, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Eryiğit, Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Şakar, Kuşadası Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsnü Öten, Kuşadası Kuyumcular Derneği Başkanı Özgür Evran, Rehberler Odası Başkan Yardımcısı Ozan Sayın, Tura Turizm ortaklarından Leyla Öner, Sea Song Gemi Acentası sahibi Recep Sefer ve Karavan Turizm Yetkilisi Luigi Baltazzi ile çarşı esnafı temsilcileri ve basın mensupları katıldı.



Kuşadası çarşılarında gemi turizmiyle bağlantılı yaşanan tartışmaların çözümü için düzenlenen toplantının Gündem maderini, tur dönüşü müşterilerin çarşılarda yeterli zaman geçirmemesi, gemilerde Kuşadası esnafı ile ilgili yanlış bilgilendirme yapılması ve rehber, acenta, çarşı esnafı arasında koordinasyon sağlanması konuları oluşturdu. Toplantının açılışında konuşan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, “ Her iki tarafın da mutlu olacağı bir düzen için toplandık. Önemli olan doğru noktada buluşmak, rehber, acenta, çarşı arasında doğru koordinasyonu sağlamak “ dedi. Kaymakam Muammer Aksoy başkanlığındaki toplantıda söz alan çarşı esnaflarından Ata Çallı, gemilerle gelen turistleri ancak otobüslerde gördüklerini, Orient Bazaar, Grand Bazaar ve Barbaros Bulvarında gemiyle gelen turistlerin neredeyse hiç uğramadığını vurguladı. Bu konuda oluşan tepkileri dile getiren Ata Çallı çarşılarda iş yapılmaması nedeniyle tepki oluştuğunu, amaçlarının acente sahipleriyle konsorsiyum oluşturarak sorunlara çözüm bulmak, kan kaybetmeden birlik olmak olduğunu kaydetti. Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsnü Öten ise ” Bazı şeylerin iyi gitmediğini ve özellikle liman bölgesinde sorun olduğunu görüyorum. Kimse kendi adına değil, Kuşadası turizmi adına düşünmeli, öyle hareket etmeli” dedi, kendi meslek gurubu ile ilgili yapması gerekenleri alıştırarak yaptığını ve sorunlar arasındaki kontağın iyi kurulması gerektiğini belirtti.

Öncelikle çarşı esnafı temsilcilerinin sorunlarını dile getirdiği toplantıda, gemi müşterilerine alışveriş konusunda kötü propaganda yapıldığı, Kuşadası’nın sahte ürün cenneti imajından çıkması gerektiği, rekomende sistemine dahil olmayan esnafın daha fazla sıkıntı yaşadığı, rehberlerden taksi esnafına herkese bu konuda çok iş düştüğü, özellikle 99 yılından sonra gemilerin büyümesiyle de çok şeyin değiştiği konuları gündeme geldi. Tura Turizm ortaklarından Leyla Öner de , Ticaret Odası’na bu organizasyondan dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, gelen gemilerin %40’ına hakim olduklarını ve kendi acentalarının müşterilerin çarşılarda zaman geçirmesi için en az 3-4 saat süre tanıdıklarını dile getirdi ve gemilerde yapılan kötü propagandanın kendilerini de rahatsız ettiğini söyledi. Öner, çarşılarda da bir çok firmayla çalıştıklarını ama seçici olmak zorunda olduklarını belirtti ve gemilerin Kuşadası’na gelmeleri için emek verdiklerini anlattı. Recomende sistemiyle ilgili olarak da sistemin gemi taleplerinden kaynaklandığını kendilerinin aracı olduğunu söyledi. Sea Song acentesi sahibi Recep Sefer ise gemilerde çalışan personelin lehte ve aleyhte konuşabildiğini, fakat bu konuda ellerine geçen herhangi bir done olduğu takdirde gerekeni yapacaklarını söyledi. Sefer sözlerinin devamında kendisinin de 5 kuşak halıcı olduğunu ve temelinde küçük esnaf olduğunu söyledi ve küçük esnafın korunması ve yaşaması için her türlü duyarlılığı göstereceklerini, düşüncelerin ve beklentilerin yazılı olarak kendilerine iletildiği takdirde, kendilerinin de cruislara ileteceklerini ifade etti. Karavan turizm yetkilis Luigi Baltazzi de konuşmasında müşterilerinden kapalı alanlar konusunda çok şikayet aldıklarını bu nedenle köyleri tercih ettiklerini söyledi ve ben müşterim nerede memnunsa oraya güvenirim diyen Baltazzi, önümüzdeki sezon için müşterilerini limana erken getirme konusunda çalışacağının sözünü verdi ve çarşılardaki durum için rehberlere de çok iş düştüğünü söyledi.

Rehberler Odası Başkan Yardımcısı Ozan Sayın, odaya kayıtlı 500 rehber olduğunu ama içlerinden 5 rehberin problemli çıkmasından dolayı çok şikayet aldıklarını ve kendilerine ulaşıldığı takdirde şikayet edilen rehberle ilgili gerekeni yapacaklarını, bazı rehberler ile ilgili gelen şikayetleri gemi acentalarına ilettiklerini fakat acentaların hala o rehberleri tercih etmeleri durumunda yapabilecekleri bir şey olmadığını söyledi.

Toplantının moderatörlüğünü yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’ın, gemi acentalarının çarşılar konusundaki görüşlerini sorması üzerine garanti, güven, ürün çeşitliliği, çarşılarda farklı ürünler olması gerektiği gündeme geldi. Toplantıya belediye adına katılan başkan yardımcısı Muzaffer Eryiğit’in de çarşı esnafından gelecek somut önerilerin daha faydalı olacağını söylediği toplantıda Esnaf Odası Başkanı Halit Şakar ekonomideki sıkıntının esnafı çok rahatsız ettiğini söyledi ve esnaf Odası olarak her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

Toplantının sonunda Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy Ticaret Odası’na bu toplantıya yaparak tüm muhatapları biraraya getirmesinden dolayı teşekkür etti,, Aksoy, çarşılarda oluşan tepkinin bir nedeninin de değişen şartlara uyum sağlayamayanların duygusallığı olduğunu söyledi. Kaymakam Aksoy;” bir tek biz de değil, gelen turistin de durumunda değişkenlik var. Kuşadası gelir olarak geri gitmiyor. Öncelikle bireysel çıkar olmamalı. Duygusallık yerine akılcılık olmalı. Kuşadası’na yeni yatırımlar yapılıyor. Fırsatın olduğu yere yatırım yapılır” dedi ve özeleştiri yaparak, toplantının çok faydalı geçtiğini söyledi, katılan herkese teşekkür etti. Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’ın “bugün gerçekleşen toplantı, anlamlı bir toplantı oldu. Sorunların muhatapları ilk ağızdan birbirlerini dinledi. Bundan sonra ona göre tavır alınacağına inanıyorum” sözleriyle son buldu.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 31.05.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALPAGUL Denizcili..
 AB Denizcilik
 ÇEŞME Balik Turu
 İMTRANS Denizcili..
 BAHRİ Tic. Ltd.
 İSKOLDEN A.Ş.
 KAPTAN Denizcilik
 HACIBABA Ltd. Şti..
 AKUA MARİN A.Ş.
 BOCA Denizcilik v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim