Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Erdemir Limanı'ndaki taşeron işçiler eylemde
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Liman Müdürlüğü'nde çalışan taşeron işçiler, kendilerine seçimden önce verilen kadro sözü başta olmak üzere ihaleyi yeni alan firmadan istedikleri parayı alamadıkları gerekçesi ile iş bırakma eylemi başlattı, eylem dün gece yağan yağmura rağmen devam etti.

Gece saatlerinde işçileri ziyarete gelen Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, ilçe ve il örgütü başta olmak üzere milletvekilleri ile birlikte işçilerin yanında olduğunu söyledi. Yerel seçimler öncesinde bir çok kişinin iş vaadi ile kandırılacağını söylediklerini kaydeden Kartal açıklamasında "Valla keşke biz haklı çıkmasaydık. Ama bu saatten sonra bunları söylemenin bir anlamı yok. Türkiye' de ki işçi arkadaşlarımızın sadece Erdemir'de çalışan arkadaşlarımızın sorunu değil. İşte Soma her şeyin üzerine tuz biber ektiği yaldızların döküldüğü, 12 yıldan bu yana Türkiye'ye dayatılan bu taşeron sisteminin yaldızlarının döküldüğü gerçeklerin ortaya bir durum oldu. Maalesef. 301 arkadaşımız, madenci arkadaşımız orada vefat etti. Onun başka bir örneğini Taşeron güvensizliğini ve küçük bir örneğini burada yaşıyoruz şu anda." dedi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır'da işçilerin ziyaretine geldi. İşçilerin, "Verilen sözler nerede? Bize destek verin, bize oy verin taşeronluktan geçiş yapacaksınız. Ama nerede." diyerek tepki göstermesine AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, "Kim verdiyse vaatleri birlikte sorgulayalım." diye yanıtladı.

Bir diğer işçi de "Belediye seçimlerinde de bize destek verilmesi istendi. Biz olduk. Üzerimize düşeni yaptık" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır sabah saatlerinde işçilerle buluşarak sorunun çözümü noktasında çalışma yapacaklarını, Erdemir Yönetim Kurulu’nda bulunan Zonguldak Valisi Ali Kaban ve Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan’dan randevu alıp görüşme yapacağını iletti.

Sabah eylemlerine devam eden işçilerden 4 kişilik grubun şirket yetkilileri ile görüşmek amacıyla AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ile gitti, işçilerin görüşmenin sonucuna göre hareket edecekleri öğrenildi.



Kaynak: Cihan
Eklenme tarihi: 03.06.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MAK Denizcilik Ti..
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
 ALMEYDA
 SELİNDA Boat
 AKSU Su Dağıtım T..
 PARİON Gözetim
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 HAMALOĞLU Denizci..
 İDÇ Denizcilik
 BUTONİ A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim