Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Somali'de
Afrika'daki 21 ülkeyi kapsayan turuna, 17 Mart günü Donanma Komutanlığı'nın Ana Üssü'nün bulunduğu Gölcük’teki Poyraz Rıhtımı'ndan uğurlanan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu gemileri, son dönemde terör saldırıları ile gündeme gelen Somali’de barış rüzgarları estirdi. Ziyaret sırasında Somali Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve devlet erkanı da Türk gemilerini ziyaret ederek öğle yemeği yedi.



Dünya denizlerinde sancak göstererek Türk Dış Politikasını desteklemek, Afrika ülkeleri ile ikili ilişkilerin geliştirilmesine ve yeni ilişkilerin tesis edilmesine katkı sağlamak amacıyla Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nu oluşturan, Tuğamiral Ali Murat Dede'nin komuta ettiği TCG Gediz (F-495) ve TCG Oruçreis (F-245) firkateynleri ile TCG Heybeliada (F-511) korveti ve TCG Yüzbaşı Kudret Güngör (A-595) lojistik gemisi 17 Mart'ta Gölcük deniz Üssü'nden törenle uğurlandı. Türk Donanması'ndaki gemiler, geçen ay 148 yıl aradan sonra Afrika Kıtası'nı dolaşıp Ümit Burnu'nu da geçti.

AMİRAL GEMİ MOGADİŞU'DA

Amiral gemisi 'TCG Gediz’ firkateyni 102 günlük seyrin 80’inci gününde Somali’nin Mogadişu Limanı'nda Türk Bayrağını dalgalandırdı. Dün sabah saatlerinde Mogadişu Limanı'na yanaşan TCG Gediz Fırkateyni’ni Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Dr. Cemalettin Kani Torun, Mogadişu Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Asım Olcay Karadayı ve Somali Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Madey Muraey Sheikh karşıladı.

Karşılama ardından Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede ve yanındaki heyet Somali Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Dahir Adan Elmı ve Somali Savunma Bakanı Mohamed Sheikh Hassan Hamud’u makamlarında ziyaret etti. Ziyaretlerinden sonra Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliğini de ziyaret eden heyet için yoğun güvenlik önlemi alındı.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN ZİYARET ETTİ

Ziyaretin ardından Somali Cumhurbaşkanı Hassan Sheikh Mohamudi, Somali Başbakanı Abdıweıı Sheikh Ahmed, Somali Başbakan Yardımcısı, Somali Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının da aralarında bulunduğu 13 kişilik Somali heyeti, Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi ev sahipliğinde TCG Gediz Firkateyni'nde öğle yemeğinde ağırlandı. Yemek ardından gemiye gezen heyete, gemi tanıtıldı.

702 KOLİ İLAÇ YARDIMI

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, liman ziyareti esnasında Türkiye Sağlık Bakanlığı koordinesinde Somali’ye gönderilen 702 koli ilaç yardımı ile, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve TİKA tarafından gönderilen gıda ve tekerlikli sandalye yardımlarını ve çocuklar için gönderilen oyuncakları ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere Türk Kızılayı’na teslim etti.

Somali Cumhurbaşkanı Hassan Sheikh Mohamudi, gemiden ayrılmadan önce helikopter platformunda Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi ile birlikte basına açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Mohamudi, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Somali’de bulunmasından ve yaptığı yardımlardan dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek Türk Deniz Kuvvetleri'nin Barbaros Türk Deniz Görev Grubu ile Somali’de bulunmasından son derece mutlu olduğunu ifade etti. Kendilerine ulaştırılan yardımların Somali halkını çok sevindireceğini de ifade eden Somali Cumhurbaşkanı, "Türk Deniz Kuvvetlerinin bu sularda dalgalandırdığı bayrak kendimizi daha güvende hissetmemizi sağlıyor" diyerek kardeş ülke Türkiye’ye teşekkür etti.

Büyükelçi Torun ise iki ülke arasındaki güçlü bağa dikkat çekerek her zaman kardeş ülke Somali’nin yanında olacağını ifade etti. Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede de tarihi Somali Liman ziyaretinin iki dost ülkenin halkları ve deniz kuvvetleri arasındaki bağların daha da güçlenmesine katkı sağlamasını ve burada icra edilen faaliyetlerin Türkiye’den Somali’ye çok güçlü bir dostluk mesajı vermesini temenni ettiğini söyledi.

DENİZ HAYDUTLUĞU İLE MÜCADELE

Aynı gün öğleden sonra Mogadişu Limanı'ndan ayrılan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, 4 gemisi ile birlikte Aden Körfezi’nde 'Deniz Haydutluğu ile Mücadele' faaliyetlerine devam ediyor.

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, Cibuti ve Sudan liman ziyaretlerinin ardından 27 Haziran 2014 tarihinde yurda dönecek ve Gölcük’te yapılacak törenle uzun süredir ailesinden ayrı olan personel ailelerine kavuşacak.



Kaynak: DHA
Eklenme tarihi: 06.06.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EMEK MARIN Ltd. S..
 ASWAN Shipping
 EDO TURİZM
 ER Gemicilik
 UNİTED Maritime
 CTM Denizcilik
 DİPMAR Gemi Kurta..
 REYSAŞ Denizcilik
 CENGİZ Denizcilik
 KARADENİZ Ro-Ro T..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim