Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İzmir'de kruvaziyer turizmi rekor kırdı
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’e kruvaziyer gemilerle 22 Ağustos itibariyle 186 bin 132 turist geldiğini belirterek, “Geçtiğimiz yılın tamamında ise 183 bin 198 turist gelmişti. Yani bu yıl 8 ay dolmadan, 2006 rakamlarını geçtik. Sene sonuna ise 320 bin civarında turistin, deniz yoluyla İzmir’e gelmesini bekliyoruz” dedi.

Demirtaş, 22 Ağustos itibariyle İzmir’e 78 kruvaziyer gemi ile 186 bin 132 turist geldiğini söyledi. Demirtaş, “Geçen yıl, aynı gün toplamda 47 kruvaziyer seferi ile 96 bin 716 yolcu İzmir Alsancak Limanı’na gelmişti. Geçtiğimiz yılın tamamında ise 94 sefer ile 183 bin198 yolcu İzmir Limanı’na gelmişken, sezonun bitmesine daha dört ay olmasına karşın 2006 rakamlarını yakaladık” dedi. İzmir Ticaret Odası’nın katkıları sonucu son 4 yılda kruvaziyer turizminde yaşanan gelişmenin, 2007 yılında zirveye ulaştığını belirten Demirtaş, “Diğer yandan geçtiğimiz yıllarda kruvaziyer ile gelen turistlerin tamamına yakını hiç İzmir içinde kalmadan, Bergama, Efes, Selçuk gibi çevredeki ilçelere veya tarihi yerlere ziyarete gidiyordu. Tabii ki çevre ilçelerimize gitmeleri normal ama İzmir içinde de kalmaları da bizim açımızdan büyük önem taşıyordu. Bu konuda yaptığımız çalışmalar da sonucunu verdi. Bugüne kadar gelen 186 bin turistin 89 bin 314’ü yani yüzde 50’ye yakın kısmı şehir içinde kalmayı, İzmir’i gezmeyi tercih etti” dedi.

Yıl sonuna kadar toplam 122 sefer ile 320 bin turistin gelmesini beklediklerini kaydeden Demirtaş, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi turistlerin kişi başı olan 2 dolarlık ayakbastı ücretlerinin İTO tarafından ödendiğini hatırlattı. Yıl sonuna kadar 44 sefer daha yapılacağını hatırlatan Demirtaş, “Kruvaziyer turizmine bu kadar büyük önem vermemizin en önemli nedeni, “Yıl 12 ay Turizm” hedefimiz ile çok uyumlu olmasıdır. Artık, yılın her ayında, yaz ? kış demeden gemiler geliyor. Önümüzdeki yıllarda daha da büyük artış bekliyoruz” diye konuştu.

Eklenme tarihi: 25.08.2007




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KAMAN Denizcilik ..
 KOCAELİ Denizcili..
 NOVA Gemi Acentel..
 CENGİZ Denizcilik
 SERMAR Denizcilik
 DMY Denizcilik A...
 ÇANKAYALAR Yatçıl..
 CEM Shipping
 ATLANTİK Deniz ve..
 NEVMAR Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim