Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İzmir'in yeni gemileri GMO'da polemiğe neden oldu
İzmir'de yolcu taşımacılığı için alınacak gemilere "adrese teslim ihale" diye karşı çıkan GMO İzmir Şubesi, birden fikir değiştirdi. Yeni şube başkanının İZSU'da yönetim kurulu üyesi olduğu anlaşıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından iç körfezde çalıştırılmak üzere 117 milyon euroya 15 adet vapur alınmasına, ihale şartnamesinin Norveçli bir firmayı işaret ettiğine dikkat çekerek, sürecin en başından beri karşı çıkan Gemi Mühendisleri Odası'nın (GMO) İzmir Şubesi'ndeki ani söylem değişikliğin ardındaki sis perdesi aralanıyor. Söz konusu ihaleyi "Adrese teslim" diye niteleyen ve süreç boyunca gemilerin yüksek maliyetli olduğunu savunan GMO İzmir Şubesi'nin yeni başkanı Prof. Dr. Gökdeniz Neşer'in birden bire "İzmir'de yeni deniz ulaşım filosu, yerinde bir seçim.Teknik şartlarının yerine getirilmesinde küçük sorunların yaşanması doğal. Bu yatırım, yalnız İzmir'deki deniz ulaşımını değil, Türkiye'deki gemi inşaatı endüstrisini de daha yüksek bir düzeye eriştirmiştir" şeklinde açıklama yapması oda bünyesinde rahatsızlığa yol açtı. Neşer'in, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU'nun Yönetim Kurulu'nda yer aldığının anlaşılması, beyanatlardaki yüz seksen derecelik değişimin sebeplerini merak edenlere önemli bir ipucu vermiş oldu. GMO İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Neşer'in iddialara göre yönetim kurulunun onayını almadan yaptığı açıklamaların ardından, GMO'nun sitesinden yapılan yazılı açıklamada "Bir süredir basında ve kamuoyunda yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan karbon elyaf malzemeli katamaran yolcu gemileri ile ilgili Odamızın da adının geçtiği tartışmalar hakkında savunduğumuz görüşler ekte yer alan raporlarda belirtilmektedir. Odamızın görüşlerini kamuoyu ve meslektaşlarımızla bir kez daha paylaşırız. Gelinen noktada, mühendislik hizmetlerinin kamu kaynaklarının en etkin ve optimum bir şekilde ve kamu yararına kullanılması noktasında paylaşageldiğimiz görüşler, teknik arızalardan dolayı söz konusu gemilerin tamir için İzmir'den İstanbul'a getirilmeleri noktasında dahi haklılığımızı gözler önüne sermektedir" denilerek, genel merkezin görüşlerinin değişmediği ortaya konuldu. Genel merkezin, Neşer'in istifasını istediği de öğrenildi.

GEMİMO TEPKİSİ

Türkiye Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) da Neşer'in açıklamalarına tepki gösterdi. GEMİMO İzmir Şube Başkanı Hakkı Toros,"Prof. Dr. Neşer'in bu konuda tek otorite oarak kendini gösteren beyanatlarını üzülerek okuduk. TMMOB'a bağlı odalar kurumsaldır. Şahısların değil, kurumsal odaların görüşleri geçerlidir. Talihsiz bir açıklamadır ve eminiz odamızla birlikte İzmir'de TMMOB üyesi olan GMO Yönetimi gerekli açıklamayı yapacaktır. Maalesef tüm uğraşmalarımıza ve karşı çıkmalarımıza rağmen görüşlerimize yer verilmemiş ve ben yaparım mantığı ile bu günlere gelinmiştir. Küçük eksiklik için tersaneye gemi mi gider? Gemilerin alınışı safhasında gemi tesisat, makine ve gemi işletmeciliği konularında tartışmasız otorite olan odamızın tek bir telefon ile dahi görüşlerinin alınmaması manidardır" dedi.

ZORUNLU DEĞİLİM

Prof. Dr. Gökdeniz Neşer, yaptığı açıklamaların, İZSU'daki göreviyle ilgisinin bulunmadığını savunarak, "Görüşler bu yolda çürütülmez. Herkesin görüşleri ile örtüşmek zorunda değiliz. Her açıklamada onay almak zorunda değiliz. Bizi otorite olarak görmeyin. Kente onlarca otobüs alınıyor. Makine Mühendisleri Odası'na soruluyor mu? İzmir'de deniz ulaşımına yapılan her şeyi destekleriz. Biri kalkıp benim şahsımı hedef alıp bir açıklama yaparsa olayı bambaşka bir mecraya sokar. Aynı şeyleri savunmak zorunda değiliz" diye konuştu.

ÖNCEKİ RAPOR

GMO (Gemi Mühendisleri Odası) tarafından 2011 tarihinde yayınlanan konu hakkındaki görüş ve değerlendirme raporunu görmek için TIKLAYINIZ



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 21.10.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SUDE Denizcilik
 CANAS Petrol ve G..
 EUROTRADE
 AYNACI Denizcilik
 DMY Denizcilik A...
 İMAMOĞLU Denizcil..
 KALKAN Denizcilik
 TUZLA Tersanecili..
 OSMAN VE YAŞAR EK..
 ÖZSAY Deniz nakli..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim