Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye ile Portekiz arasında Denizcilik anlaşması
Türkiye ile Portekiz arasında denizcilik alanında işbirliği anlaşması imzalandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Portekiz ile sadece denizcilikte değil, demiryolu başta olmak üzere diğer alanlarda da işbirliğini geliştirmek istediklerini ifade etti.

Bakan Elvan, Portekiz ile Türkiye arasındaki denizcilik alanında işbirliği anlaşması için Bakanlıkta yapılan imza töreninde, Portekiz Başbakan Yardımcısı Paulo Portas'ı Türkiye'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. İki ülke arasında denizcilik alanında imzalanacak uzlaşının önemine işaret eden Bakan Elvan, bunun, Türkiye'nin Ab'ye üye ülkelerle yapmış olduğu 3. denizcilik anlaşması olacağını belirtti.

Denizcilik alanında Türkiye'nin son 12 senede mühim aşama katettiğini ifade eden Elvan, şunları açıkladı :
"Biz bu alandaki işbirliğimizi Portekiz ile daha da kuvetlendirmek istiyoruz. Özellikle Portekiz'e, Türkiye'nin Ab müzakere sürecine verdiği destekten binaen teşekkür etmek arzu ediyorum . Şayet alış-veriş hacmimiz istenilen düzeyde değil. İlişkilerimizin daha da güçlendirilmesi, alış-veriş hacmimizin çok fazla daha yüksek oranlara çıkarılmasının ehemmiyet sunduğunu düşünüyorum. Özellikle ulaştırma ve haberleşme alanında Portekizli firmaların Türkiye'de yatırım yapmalarını arzu ediyoruz. Türkiye'de gerçekten iyi bir yatırım ortamı var, yabancı sermaye girişimiz bir hayli yüksek ve Ab ülkeleriyle beraber değerlendirildiğinde bir hayli çok büyük bir büyüme performansı var. Dinamik bir ülke, genç bir nüfusa sahip. Biz inşallah sadece denizcilik değil, demiryolu başta olmak üzere diğer alanlarda da işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz."

Bakan Elvan, Türkiye ile AB arasındaki ticari ilişkilerde taşımacılıkta ağırlıklı olarak karayolunun kullanıldığını ifade ederek, Ab ülkeleri ile Ro-Ro taşımacılığını da geliştirmek istediklerini vurguladı. Elvan, Portekiz ile bu mevzuda bir mekanizma kurulması halinde hem iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha çok gelişeceğini hem de diğer Avrupa ülkelerine de bir aktarma söz konusu olabileceğini belirtti.

Türk şirketlerini davet etti

Portekiz Başbakan Yardımcısı Portas da uzlaşının , iki ülke arasında yeni kurulan Türkiye-Portekiz Ortak Ekonomik Komisyonu için bir hayli iyi bir başlangıç olduğunu belirtti .
Türkiye'nin AB üyeliğine kararlılıkla takviye vermeye devam edeceklerini açıklayan Portas, müzakerelerin devam etmesi için iki tarafın da hazır hale gelişini istediklerini, bunun iki deniz ülkesi Türkiye ve Portekiz için ehemmiyet sunduğunu açıkladı .
Portas, gelecek sene Lizbon'da denizcilik alanında "Mavi Hafta" etkinliği düzenleyeceklerini ortaya koyarak , Bakan Elvan'ı etkinliğe davet etti.

Türk şirketlerinin Portekiz'de denizcilik yatırımları yapmalarını arzu ettiklerini dile getiren Portas, Lizbon'daki Cruise Terminali'ni özelleştireceklerini, ihalede Türk şirketlerini de katılımcı olarak görmekten mutluluk duyacaklarını belirtti .

Konuşmaların peşinden Portas ve Elvan, işbirliği anlaşmasını imza altına aldı.



Eklenme tarihi: 25.10.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ELİT Denizcilik S..
 MAGOSA Kıbrıs Tra..
 ORION Denizcilik ..
 DİNÇ denizcilik
 DENİZ FENERİ Ulus..
 DELTA NAVIGATION ..
 AYSA Denizcilik A..
 DOĞUHAN Denizcili..
 F.ÖMEROĞLU Ltd Şt..
 GÜLNAK Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim