Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Türkmenistan'ın en büyük yolcu gemisi Hazar'a demir attı
Türkmenistan'ın ilk ve en büyük Ro-Pax gemisi, Hazar Denizi'ne demir attı. Hırvatistan'da üretilen Berkarar isimli gemi, Türkmenistan'ın Hazar Denizi kıyısındaki Uluslararası Türkmenbaşı Limanı'na demirledi.

Hırvatistan'dan Türkmenistan'a sözkonusu dev geminin teslim törenine, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanoviç de katıldı. Törenden sonra iki lider gemide incelemede bulundu.



Berkarar isimli Ro-Pax gemisi, Hırvatistan'ın Pula kentindeki Uljanik tersanesinde üretildi. Türkmenistan'a 67 günde Baltık Denizi üzerinden Rusya'nın Volga nehri ve oradan da Hazar Denizi'ne indirildi. Geminin uzunluğu 155,8 metre, genişliği 17,5 metre ve yüksekliği 12,2 metre. 200 yolcu ve 53 TIR kapasiteli Ro-Pax gemisi, 5 kattan ibaret. Geminin birinci ve ikinci katlarında 53 tane ağır yük arabaları yerleşiyor. 3. kat yolculara hizmet veriyor. Restoran, kafeterya, küçük mağazası olan gemide, yolcuların rahat ve huzurlu yolculuk etmesi için bütün imkanlar seferber edilmiş. 4. katta yolcular için kabinler yer alıyor. Ro-Pax gemisinin fiyatının 50 milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor.

Hazar Denizi'ndeki filosunu her sene güçlendiren Türkmenistan hükümeti, Ro-Pax gemisi ile yolcu ve yük taşımacılığını yapmak istiyor. Türkmen hükümeti, Azerbaycan'ın Bakü limanı, Rusya'nın Olya limanı ve İran'ın Enzeli ve Amirabad limanlaır arasında düzenli olarak seferler yapacak.

Yeni gemi ile ilk sefer, Rusya'nın Astrahan Bölgesi'ndeki Olya limanına yapılacak. Türkmen yönetimi, Rusya'ya inşaat malzemeleri taşıyarak, Türkmenlerin de yaşadığı Astrahan Bölgesi'nde okul inşa etmek istiyor.

Türkmenistan'ın siparişi üzerine Hırvatistan'da üretilen 2. Ro-Pax gemisi 2015 yılında Türkmenistan'a getirilecek. Bununla birlikte Türkmenistan'ın son 5 yılda satın aldığı modern gemilerin sayısı 16'ya ulaşacak. Ro-Pax gemileri Ro-Ro gemilerine göre daha hızlı olduğu belirtildi.

Öte yandan, aynı gün yurtdışında üretilen 3 tane balıkçı gemisi de Türkmenistan hükümetine devredildi. Bereket, Balıkçı ve Garlavaç isimli gemiler, Çin'de üretildi. 100 ton yük taşıma kapasitesine sahip olan gemilerin uzunluğu 45,5 metre, genişliği 10,5 metre ve yüksekliği 14,5 metre.


Kaynak: Haber3
Eklenme tarihi: 05.12.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYKOP Gemi
 MİRA Denizcilik
 NİSA uluslararası..
 KLAS Gemi acental..
 KALE Grubu
 DEAR B Ltd.
 EFEMAY Denizcilik..
 TAN Tanker
 ALAPINAR Su Ürünl..
 UNİCORİMAN
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim