Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Yanan feribotta Türk yolcu hayatını kaybetti
Yunanistan'dan İtalya'ya doğru yol alırken Adriyatik denizinde yanan "Norman Atlantic" adlı feribotta bulunan Türk yolculardan Havise Savaş’ın hayatını kaybettiği bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Havise Savaş’ın naaşı dün gece saatlerinde İtalya'nın Brindisi limanından Bari’ye getirildi.

Ayrıca, feribottan tahliye edilenlerin bulunduğu "San Giorgio" isimli askeri geminin dün gece Brindisi limanına demirlediği öğrenildi. Gemide bulunan 22 Türk vatandaşının Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği görevlilerince karşılandığı ve otellere yerleştirildiği, çifte uyruklu vatandaşların ise kendi imkanlarıyla limandan ayrıldığı ifade edildi.

Brindisi'de halihazırda 32 Türk vatandaşının bulunduğu bilgisi verilirken, bunlardan 8'inin kendi imkanlarıyla bölgeden ayrıldığı kaydedildi.

Diplomatik kaynaklar, 3'ü çifte uyruklu olmak üzere 13 vatandaşın "Cruise Europa" gemisiyle önceki gün Yunanistan'ın Igoumenitsa limanına ulaştığını belirterek, farklı ülkelere intikal etmek isteyen 4 vatandaş dışındaki diğer 9 vatandaşın dün akşam Türkiye'ye vardığını vurguladı.

Malta bandıralı "Aby Jeanette" gemisiyle bir Türk vatandaşının da bugün Brindisi limanına varması bekleniyor.

Diplomatik kaynaklar, 54 kişilik Türk yolcu listesinde yer almakla birlikte Türk vatandaşı olup olmadıkları bilinemeyen 5 kişi bulunduğunu, "Norman Atlantic" feribotu yolcu listesinde yer alan 3 vatandaşın durumu hakkında henüz bilgi alınamadığını söyledi.

AFAD'dan özel uçak

Öte yandan, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), feribotta bulunan Türk vatandaşlarından 33'ünü Türkiye'ye getirmek için özel uçak kiraladı.

AFAD yetkililerinden alınan bilgiye göre, AFAD ekipleri, kazadan kurtarılan Türk vatandaşlarından 33'ünün ülkeye getirilmesi için çalışma başlattı.

Bu kapsamda kiralanan özel bir yolcu uçağı, Brindisi Havalimanına hareket etti. Ekipler, 33 Türk vatandaşını alıp yurda dönecek.

Uçağın, Esenboğa Havalimanına akşam saatlerinde ulaşması bekleniyor.

****************

YANGININ NEDENİ BELLİ OLDU

Yunanistan'dan İtalya'ya giderken yanmaya başlayan "Norman Atlantic" isimli gemideki yangının nedeni ortaya çıkıyor. İtalyan makamlara göre, gemide kaçak göçmenler vardı ve ısınmak için ateş yakınca yangın çıktı.


Alman Bild gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, biri Türk 11 kişinin hayatını kaybettiği "Norman Atlantic" gemisindeki yangına kaçak göçmenler neden oldu.

Haberini İtalyan yetkililere dayandıran Bild gazetesi, yanan gemiden 2 Afgan ve 1 Suriyeli kaçak göçmen de kurtarıldı. Kaçak göçmenlerden birisi siyasi sığınma hakkı için İtalyan makamlarına başvuruda bulundu.

Kaçak göçmenlerin, ısınmak için gemide ateş yaktıkları ve yangının bu nedenle çıktığı iddia ediliyor. Göçmenlerin zeytin yağıyla lastik tutuşdurdukları belirtildi.

Başka bir iddia ise, "Norman Atlantic"te yeterli kabin olmadığı için bazı TIR şoförleri araçlarında yolculuk yapmak zorunda kaldı.

Yangının araçların bulunduğu bölümde çıktığı, bu nedenle kazada daha fazla ölü olabileceğinden endişe ediliyor.

Yunanistan'dan İtalya'ya doğru yola çıktıktan sonra geçtiğimiz Pazar sabahı Adriyatik Denizi'ndeyken yangın çıkan "Norman Atlantic" adlı gemide 11 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında 1 Türk de bulunuyor. Kurtarma çalışmaları sırasında 2 Arnavut görevli yaşamını yitirmişti.

*******************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:

Feribot yangınında ölü sayısı 12'ye çıktı
Feribotta Yangın çıktı: 5 ölü ***VİDEO***




Eklenme tarihi: 31.12.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HACIBABA Ltd. Şti..
 ŞAHPET Denizcilik..
 NACİ SELİMOĞLU De..
 INSPEKTOR Marıne ..
 ATİPOST Turizm Lt..
 BEŞERLER Denizcil..
 APM Denizcilik Na..
 YELKEN Denizcilik
 PRUVA Denizcilik ..
 KADIOĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim