Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Fırtına, Foça'da 7 tekne batırdı
İZMİR'in Foça İlçesi'nde etkili olan fırtına nedeniyle balıkçılar barınağı dışında şamandıraya bağlı çeşitli büyüklükteki 7 tekne su alıp battı. Dün akşam saatlerinden itibaren rüzgarın hız kesmeye başladığı kaydedildi.

Üç gündür Ege Denizi'nde etkili olan Poyraz, dün sabah saatlerinde hızını arttırarak 90 kilometreye ulaştı. Fırtınaya dönüşen Poyraz, Foça'nın Büyükdeniz Limanı'nı çevresini olumsuz etkiledi. Bölgedeki balıkçı barınağı dışında şamandıraya bağlı çeşitli büyüklükteki teknelerden 7'si su alarak battı. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından hizmet dışına çıkarılıp bir hurda işleme firmasına satılan, ancak Aliağa'daki tesislerde yer olmadığı için geçici olarak Foça balıkçı Barınağı'na bağlanan 4 çıkarma gemisinin mendirek vazifesi görmesi sayesinde barınaktaki gemi ve küçük tekneler fazla zarar görmedi. Batan tekneler için kurtarma çalışmaları başlatıldı.

BARINAĞA MENDİREK İSTEDİ

Aynı zamanda barınağın işletmecisi de olan Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, tüm önlemlere rağmen çok sayıda gemi ve teknenin zarar gördüğünü, bölgeye yapılmasını istedikleri mendireğin ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Geçici bağlanan askeri gemiler sayesinde fırtınanın etkisinin olduğundan az hissedildiğini kaydeden Çetin şöyle dedi:

"Hurda askeri çıkarma gemileri koruyucu bir görev yaptı, rüzgarı kesti. Foçalı balıkçılar olarak her fırsatta yapılan barınaktan memnun olduğumuzu, ancak mendireksiz bir barınağın doğal sıkıntılara açık olduğu için eksik olduğunu savunduk. Bunu her platformda dile getirmeye çalıştık. Üç gündür maruz kaldığımız fırtınada mendirek isteğimizin ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. Barınak dışındaki 7 tekne maalesef sulara gömülürken, biz çok ufak hasarlarla geçen üç günü atlattık. Bu askeri gemiler çekildiğinde aynı sıkıntılar yine yaşanacak. Bu nedenle ilgilileri bir an önce barınağımızı koruyacak mendireği yapmaya çağırıyoruz."



Kaynak: Haber3
Eklenme tarihi: 02.01.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYKIN Deniz Nakli..
 GÜRDENİZ Deniz na..
 DİZMAN Denizcilik
 CSR Denizcilik Sa..
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 EMRE Denizcilik
 KURŞUN Denizcilik..
 LİDER Gemi işletm..
 OBA Den. Pet. İnş..
 HM Denizcilik Tic..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim