Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Sahil güvenlik Ege'de yasadışılığa izin vermedi
Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, bağlı unsurlarıyla 2014 yılında düzensiz göç hareketleri, kaçakçılık ve yasa dışı balık avcılığına karşı yürüttüğü faaliyetlerde önemli başarılara imza attı.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'nca yayımlanan 2014 yılı faaliyet raporuna göre, Ege Denizi'nin Türk karasuları içinde yer alan kesiminde her türlü yasa dışı faaliyetin önlenmesi amacıyla görev yapan sahil güvenlik ekipleri, bu doğrultuda çok sayıda faaliyet gerçekleştirdi.

Bünyesine 2013 yılı 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nda katılan açık deniz arama kurtarma gemisi TCSG UMUT ile güç kazanan Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, geçen yıl icra etiği arama kurtarma faaliyetlerinde denizde sağlık sorunu yaşayan 61 kişinin tıbbi tahliyesini gerçekleştirerek, bu kişileri 112 Acil Servis ekiplerine ulaştırdı.

12 bin 884 göçmen kurtarıldı

Yoğun olarak Ege Denizi'nde yaşanan düzensiz göç hareketlerine karşı verdiği mücadelede ise yıl boyunca 528 düzensiz göç hareketine müdahale etti.

Sahil güvenlik ekiplerinin, genel olarak Kuzey Ege kıyılarından lastik botlar, Güney Ege kıyılarından ise fiber tekneler kullanılarak gerçekleşen düzensiz göç olaylarıyla mücadeleye yönelik faaliyetleri, bu ulaşım araçlarının açık deniz koşullarına uygun olmayışı, kapasitenin üzerine çıkılması gibi nedenlerle çoğu zaman arama kurtarma faaliyetine dönüştü.

Ege Denizi'nde, göçmenler için ölüm tehlikesini beraberinde getiren düzensiz göç olaylarına karşı 2014 yılında yürütülen faaliyetlerde 12 bin 824 göçmeni sağ olarak kurtaran sahil güvenlik ekipleri, 72 göçmen kaçakçısını da yakaladı.

Kaçak akaryakıtla mücadele

Sahil güvenlik ekipleri, kaçak akaryakıt ve vergi usulsüzlüğüne karşı yürüttüğü denetim faaliyetleri kapsamında ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) adına 2014 yılında yaptığı 626 denetimde 50 bin 100 litre kaçak akaryakıt kullanımı tespit ederek, yasal işlem yaptı.

Gemiler ve teknelere tanınan ÖTV'siz akaryakıt kullanımına ilişkin, bu hakkın kötüye kullanımı konusunda yapılan denetimlerde ise 36 olayda toplam 55 bin 377 litre yakıtın usulsüz kullanıldığı ortaya çıkarıldı.

Yasa dışı balık avcılığına 1,3 milyon lira ceza

Sahil güvenlik ekipleri, Ege Denizi'nde balık popülasyonunun korunması için yasa dışı balık avcılığına karşı yürütülen mücadelede ise yıl boyunca 3 bin 725 balıkçı teknesinde denetimler yaptı.

Bu denetimler sonucunda bin 284 kişi teknenin ilgili kanun hükümlerine aykırı balık avcılığı yaptığını tespit eden ekipler, 1 milyon 397 bin lira idari para cezası uyguladı. Yapılan kontrollerde ayrıca bin 550 gemi ve tekne için yasa dışı faaliyetleri nedeniyle cumhuriyet savcılıkları ile diğer mülki ve yerel makamlara suç duyurusunda bulunuldu.

Denizlerin korunması ve kirliliğinin önlenmesi yönünde de çalışmalar yürüten Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, bu kapsamda 224 gemi ve tekneye 1 milyon 80 bin lira idari para cezası uyguladı, ayrıca gerekli yasal işlemlerin yapılması için 65 gemi, tekne ve tesis hakkında ilgili makamlara bildirimde bulunuldu.


Kaynak: Radikal
Eklenme tarihi: 05.01.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İNKA
 SEALİON Shipping
 ERTUĞ Nak. Taah. ..
 AYSA Denizcilik A..
 YEĞİNER SHIPPING ..
 PEARL NAVAL GLOBA..
 ELBA Denizcilik
 PACMAR Denizcilik..
 BERGEN Denizcilik
 DMV Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim