Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Bir babanın sınırlı yeterlik isyanı
Oğlu Denizcilik alanında eğitim veren bir lisede okuyan baba, okuldaki eksiklerden dolayı öğrenim sonrası sınırlı yeterlik verilmesine isyan etti.

Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Alanı bölümünde öğrenim gören oğluna eğitim sonrasında sınırlı yeterlik ehliyeti verileceğini öğrenen baba Bekir Sami Emiroğlu, sorunun okuldaki eksiklerden kaynaklandığını iddia ederek isyan etti.

"Trabzon Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve velileri mağdur edilmekte. Bu veliler arasında olduğum için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım." diyen Bekir Sami Emiroğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyerek gerek okulda gerekse Milli Eğitim Sisteminde yaşadıkları mağduriyeti belgeleri ile açıkladı.



Emiroğlu yaklaşık dört senedir oğlunun devam ettiği Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Alanı bölümünün sınırlı yetki belgesi ile eğitim vermeye devam ettiğinin buna istinaden okuldan mezun olacak öğrencilerin sınırlı bir belge ile hiçbir gemide çalışamayacağını söyledi.

Konu hakkında çok defa gerekli müdürlükler ve birimlere başvurarak durumun sebepleri ve düzeltilmesi hakkında başvurular yaptığını ancak bir netice alamadığını söyleyerek “yetkililerden öğrenci velisi olarak, cevap alamadığım soruları, bu defa gazeteci kimliğimi ortaya koyarak kamuoyu önünde tekrar sormak, aynı zamanda 4 yıl boyunca bir veli olarak yaşadığım mağduriyeti belgeleriyle ortaya koymak için karşınızdayım. Bugün oğlumun eğitimini sürdürdüğü Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Alanı açıldığı günden bu yana Sınırlı Yetki Belgesi ile eğitim vermektedir. Bu okul 04.04.2012 tarihinde yapılan izleme ve değerlendirme sonucu ‘Denizcilik Eğitimi Sınav Yönergesinin 44. Maddesine göre Eğitici Yetersizliği nedeniyle” sınırsız yetki belgesi alamamaktadır. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü, Yetki Belgesi konusunda öğretmenlerinin yetersizliğini arka plana atmak amacıyla okulda 350.000 TL değerinde malzeme ihtiyacı olduğunu söylemektedir. Ama aynı Milli Eğitim Müdürlüğü “Bu okul, Karadeniz Bölgesindeki Denizcilik Alanında Eğitim veren okullar arasında fiziksel ve donanımsal açıdan en geniş imkanlara sahip, hiçbir donanım eksikliği yoktur.” ifadeleri 20 Haziran 2014 tarihli resmi belge ile tarafıma gönderilmiştir. Peki bu ne lahana turşusu bu ne perhiz. Bakanlıklar tarafından eksiksiz olduğu ortaya koyulan, tek eksiğinin yetkisiz öğretmenler olduğu açıklanan bir okula 350.000 TL’lik ödenek hangi mantıkla istenmektedir.” dedi.

Trabzon’da yaşanan bu mağduriyetin başkalarının da yaşamasını istemediklerinden dolayı açıklama yapma ihtiyacında olduklarını belirten Bekir Sami Emiroğlu artık mağdurietlerinin giderilmesini istediklerini söyledi.


Kaynak: 61saat
Eklenme tarihi: 20.01.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEYKİM Petrolcülü..
 ALİDAŞ Liman İşle..
 SANOVEL İlaç
 UZMAR
 M&M
 MIRAGE
 ATASOY Denizcilik..
 V-GO Yachting
 ER-MAR Denizcilik..
 ORUÇOĞLU Yacht & ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim