Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Başbakan Davutoğlu'dan Denizcilik sektörüne müjde !
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin olağan haftalık grup toplantısında yaptığı konuşmasında ''Denizcilik sektöründe de desteklerimiz olacak. Sektörde iki önemli paketle dışa bağlılığı düşüreceğiz.'' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti grup toplantısında konuştu. Davutoğlu Denizcilik sektörüyle ilgili bazı müjdeleri paylaştı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Filosunu yenilemek amacıyla eski gemisini hurdaya çıkaran işletmelere, geminin hurda değeri kadar ilave bir hibe desteği sağlayacağız. Bu uygulama ile bir milyar liralık ilave destek sağlayarak, 5 milyar liralık projeye teminat vermiş olacağız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, geçen hafta şeffaflık paketini açıkladıklarını, bu konudaki çalışmaları sürdürdüklerini anımsatan Davutoğlu, şunları kaydetti: "İlgili bütün taraflarla görüşerek, Türkiye'de hukuk devletinin ve her bir sürecin en şeffaf şekilde yürümesi için 12 yıldır sürdürdüğümüz çabaları bundan sonra da artırarak devam ettirmeye kararlıyız. 2015 kamu yatırım programını ilan ettik. 53 milyar liralık bu yatırım programında, yüzde 27.1 ile ulaştırma, yüzde 19 ile eğitim, yüzde 12.8 ile tarım ön sıralarda. Bilim, teknoloji ve ar-ge çalışmalarını bu yatırım programlarında öne alacağız. Her grupta artık bazı müjdeleri paylaşmak gelenek haline geldi. Yine burada değişik toplum kesimlerimize, vatandaşlarımızın her birine değişim müjdelerimiz olacak. Geçen grup toplantısında ailenin ve dinamik nüfus yapısının korunması hususunda çalışan kadınlarımıza ve özellikle de yeni anne olmuş hanım vatandaşlarımıza müjdeler vermiştik. Yine geçen grup toplantısı sonrasında esnaflarımızla buluştuk ve esnaflarımıza dönük çok önemli müjdeleri kendileri ile paylaştık. Zaten Halk Bankası kredilerinin yüzde 50'si hibe. Devrim mahiyetinde bir adım atıyoruz, kaybolmaya yüz tutmuş meslek alanlarında krediyi faizsiz kılıyoruz. Sıfır faizle esnaflarımıza yaklaşık 75 alanda kredi vereceğiz.”

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında denizcilik sektörüne ait müjdeli bir haberi de kamuoyuyla paylaştı. Davutoğlu “Denizcilik sektörüne yönelik hazırladığımız iki yeni önemli desteği sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu desteklerle deniz ticaret filomuzu güçlendirmeyi, navlun bağımlılığımızı azaltmayı ve ihracata yönelik gemi inşasını arttırmayı planlıyoruz. Akdeniz ve Karadeniz'de kıyısal taşımacılıkta kullanılan koster tipi gemilerde bir zamanlar ticari hakimiyet kurmuş, çok önemli bir aşamaya gelmiştik. Ancak filomuzdaki 235 adet kosterin yaş ortalaması 28'e yükseldi ve bu gemiler ekonomik ömrünü tamamladı. Denizciliğin kobileri niteliğindeki koster işletmeciliğini teşvik etmek amacıyla, hurda desteği verme kararı aldık. Buna göre, filosunu yenilemek amacıyla eski gemisini hurdaya çıkaran işletmelere, geminin hurda değeri kadar ilave bir hibe desteği sağlayacağız. Gemi sanayimizin ihracata yönelik almış olduğu siparişlerin teminat sorununu da kredi garanti fonu kefaletini devreye sokarak çözeceğiz. Bu uygulama ile bir milyar liralık ilave destek sağlayarak, 5 milyar liralık projeye teminat vermiş olacağız." Diye konuştu.



Eklenme tarihi: 28.01.2015




Share |




YORUMLARINIZ


yokmu başka zırva
şuna kısaca armatörün yanındayız desene,gemiadamlarıyla alakalı bir düzenleme varmı gasp edilen yıpranma verilecekmi geri,yabancı bayrakta çalışanların hakkı savunulacakmı yerli bayrak olsada gerci durum aynıda maaşların zamanında ödenmesi imo kurallarına göre mesai kavramları tüm bunları görmezden gel gemisi eski olana bilmem ne yapacaz,hayırdır reisicumhurun oğlunun gemilerimi eskidi işi kılıfına uydurma çabası

Yazan: mehmet atabey - 29.01.2015 00:24:40




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SARP Turizm
 SAHA Ltd.
 DOGRUYOL Gemi İşl..
 GOODHOPE Shipping
 AZAK Denizcilik
 CAN Dış Tic. ve L..
 NİSA Uluslararsi ..
 İYEM Asya Denizci..
 ATİPOST Turizm
 BERK Turizm Yatçı..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim