Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Karadeniz Ereğli karakol gemisi tanıtıldı
Tuzla'daki Dearsan Tersanesi'nde yapılarak Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ndeki Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığ Limanı'na konuşlandırılan Türk yapımı TCG Karadeniz Ereğli (P-1214) karakol gemisi basına tanıtıldı.



Geçen 9 Ocak'ta Ereğli'de konuşlandırılan 4 subay, 11 astsubay, 5 uzman erbaş, 15 erbaşın görev yaptığı geminin tanıtımı yapıldı. Gemi Kaptanı Deniz Yüzbaşı Halil İbrahim Avcıkaya, 56.8 metre uzunluğundaki geminin teknik özellikleri hakkında bilgi verdi. Avcıkaya geminin, milli imkanlarla inşa edilen ve envantere giren ilk gemi olan Tuzla sınıfı karakol gemilerinin 15'incisi olduğunu söyledi. Avcıkaya, Karadeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı Üs Savunma Birlikleri Komutanlığı, Karakol Gemileri Gurup Komutanlığı'na alınan geminin Ereğli'de görevlerini icra ettiğini kaydetti. Avcıkaya, şöyle dedi:
"Gemimizin imkan kabiliyetleri su üstü harbi, hava savunma harbi ve ana görev fonksiyonu da deniz altı savunma harbi. Geminin silahları 40 milimetre top, 12.7 milimetrelik 2 top ve 8 su bombasıdır. Gemi personeli, sahip olduğu silahlarla barış döneminde icra ettiği görevler haricinde yaptığı eğitimlerle de her an harbe hazır konumunu idame etmektedir. Bu gemi milli olarak yapılan ilk harp gemisidir. Bu da ülkenin savunma sanayisinde önemli bir gelişmedir."

Deniz Kıdemli Astsubay Başçavuş İlker Erdoğan da gemi amblemiyle ilgili bilgi verdi. Erdoğan, "Amacımız, Kurtuluş Savaşı'nda görev yapan Alemdar Gemisi gibi görev verildiğinde efsaneleşen, nesilden nesile anlatılan bir gemi olmak" dedi.
Konuşmaların ardından gemi basın mensuplarına gezdirildi. Deniz Üstteğmen Halit Levent Ergün, gemide oluşturulan Ereğli köşesi, geminin silah sistemleri ve kaptan dinlenme odası, kaptan köşkü ve köprü üstündeki cihazlarla ilgili bilgi verdi.




Kaynak: Haber3
Eklenme tarihi: 18.02.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NAVİGA Yatçılık
 GLOBUS Uluslarara..
 GEMEK Denizcilik ..
 VERA Denizcilik
 RAYBEN Denizcilik..
 KAPTAN Denizcilik
 İSKETE Deniz Taşı..
 AR Shipping
 NES TEKNOLOJİ
 SEAHORSE Shipping..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim