Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'Gofer B' önüne ne geldiyse parçalamış
İzmir'in Dikili İlçesi'nin Çandarlı sahilinde bulunan Panama bandıralı 'Gofer B' adlı boş kuru yük gemisi, geçen 11 Şubat'ta, şiddetli fırtınanın etkisiyle buradan kurtulup, mürettebatsız olarak yaklaşık 25 deniz mili boyunca sahipsiz bir şekilde sürüklenerek Karaburun'un Mordoğan mahallesindeki balıkçı barınağının içine girip karaya oturdu. Gofer B'nin, sürüklenirken zarar verip batırdığı 15'e yakın yat ve balıkçı teknesinin sahibi zararlarının karşılanmasını istedi.



Aliağa'da 2012 Yılı Haziran ayından bu yana Nemrut Körfezi'nde demirli bulunan Panama bayraklı kuru yük gemisi 'Gofer B', 10 Kasım 2012 tarihindeki fırtınada çıpasından kurtulup, bölgeye yakın olan Ramadan Burnu'nda karaya oturmuş, ardından gemi buradan Nemrut Körfezi'ne çekilip demirlenmişti. Hacizli olduğu için sefer izni olmayan 'Gofer B' gemisi, bu kez 1 Şubat'ta da yine fırtınanın etkisiyle Aliağa'dan kurtulup Çandarlı Piri Reis Burnu'nda karaya oturdu. Üzerinde yük ve mürettebat bulunmayan 2 bin 965 grostonluk gemi, bulunduğu yerden çekilip Çandarlı limanına demirletildi. Hayalet gemi, son olarak ise 10 Şubat'ta, gece saat 23.00 sıralarında şiddetli poyrazın etkisiyle çelik halatlarından kurtulup, mürettebatsız olarak Karaburun'un Mordoğan Beldesi'nin kuzeyinde karaya oturdu. Gemi fırtınanın yön değiştirmesi nedeniyle bulunduğu yerden kurtulup bu kez saat 01.00 sıralarında Mordoğan kent merkezinin tam ortasındaki balıkçı barınağı önlerine geldi. Dev gemi hiçbir müdahale olmadan mucizevi bir şekilde balıkçı barınağının ağzından içeriye girdi. Bir tarafı plaj olan balıkçı barınağı içinde kontrolsüz şekilde sürüklenen gemi bir süredir boş olan otel binasının iskelesine de çarpıp önündeki kumluk alanda karaya oturdu. Hayalet gemi 'Gofer B'nin kıyıya sürüklenirken, önüne çıkan 15'e yakın yat ve balıkçı teknelerini sürükleyip, batırdığı belirlendi. Yat ve teknelerin sahipleri, kurtarıcılarla suyun dibine batan yat ve teknelerini çıkarttırdı. Zararın çok büyük olduğu belirtildi. Yat ve tekne sahipleri, geminin sahibinin zararı karşılamasını istedi. Zararlarının karşılanmaması durumunda hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.

Karaburun Kaymakamı Engin Yalçın, "Kuru yük gemisi olduğu için herhangi bir tehlike yok. Yüzer pozisyondaki gemi icralık olduğu için seferden men edilmiş. Prosedür gereği sahibine ulaşılmaya çalışılıyor" dedi.

LİMAN BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA YAPACAK

Bu arada, Gofer B'yi bulunduğu yerden çekmek için İzmir Liman Başkanlığı'nın çalışma başlatacağı açıklandı. Ancak romörkörlerin kullanılması gereken kurtarma çalışmalarının ve güvenli alana çekilmesinin pahalı bir işlem olduğu, gemi hacizli olduğu için de, şimdilik beklemede kalındığı öne sürüldü

***********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:

13.02.2015 - Deniz Ticaret Odası geminin karaya oturmasına sevindi
11.02.2015 - Biri bu gemiyi durdursun ***VİDEO
02.02.2015 - KörfezdeKi hacizli gemiler karaya oturdu
15.11.2012 - Karaya oturan ''Gofer B'' gemisi kurtarıldı
09.11.2012 - ''Gofer B'' gemisi Foça'da karaya oturdu




Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 18.02.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENAK Depoculuk v..
 UTL Denizcilik
 EKOL Denizcilik
 GÜÇLÜ Denizcilik ..
 DADAYLILAR Shippi..
 UNİTED Maritime
 BEYTUR Turizm
 STFA Deniz İnşaat
 İZMİR DENİZ NAKLİ..
 PAŞA I.T.S. Ltd.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim