Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Malatya'ya 2 feribot 1 gezi teknesi
Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan gezi teknesi Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilirken, 2 adet feribotun devri için ise işlemler devam ediyor.

Büyükşehir statüsü ile birlikte Baraj ve göletlerden de sorumlu olan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Karakaya Baraj Gölü ile ilgili çalışmalarına devam ediyor.

Bir yandan Karakaya Baraj Gölü'nün haritasının çıkarılması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da baraj gölü üzerinde balıkçılık, gezi ve ulaşım düzenleme çalışmalarını da yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Baraj üzerinde araç ve yolcu ulaşımı için 2 adet feribot ile gezi ve organizasyonlar için de 1 adet tekne hazırlanıyor.



2 ADET FERİBOT

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Karakaya Baraj Gölü üzerinde araç ve yolcu ulaşımı için 2 adet feribot yapılıyor. Yapım işleri biten feribotların boya, elektrik ve marangoz işleri devam ediyor.

Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Baraj iskelesinde yapımı devam eden 30 araç ve 100 yolcu kapasiteli feribotlarının Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne devri için resmi işlemler devam ediyor. Hibe yoluyla yapılacak olan devir işlemlerinin ardından, feribotların önümüzdeki aylarda suya indirilerek hizmete girmesi planlanıyor.

1 ADET GEZİ TEKNESİ

Yine Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan ve test edildikten sonra askıya alınan gezi teknesi hibe yoluyla Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. 120 yolcu kapasiteli çok amaçlı tekne ile gezi ve organizasyonların yanı sıra balık bulucu olarak da hizmet verebilecek.

BAŞKAN ÇAKIR: "KARAKAYA BARAJI HAYAT BULACAK"

Geçmişte birçok ölümlü kazanın meydana geldiği Karakaya Baraj Gölü ile ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu çalışmalarla Karakaya Baraj Gölü'nün hayat bulacağını söyledi.

Çalışmaların sürdürüldüğü baraj haritası sayesinde baraj altı derinlik, akıntı, tepe ve diğer özelliklerin tespit edilerek güvenli bir seyahat imkanı sağlanacağını kaydeden Başkan Çakır; balıkçı, gezi ve diğer baraj üzeri gezinti araçlarına verilecek olan ruhsatlarla da ihmal ve karmaşanın önüne geçileceğini belirtti.

Şu anda yapımı tamamlanma aşamasına gelen 2 adet feribot ve 1 adet gezi teknesinin resmi işlemlerinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki aylarda baraj gölüne indirileceğini de kaydeden Çakır, bundan böyle Karakaya Baraj Gölü'nün zorunlu bir yolcu geçiş yeri değil, düzenli bir deniz trafiğinin olduğu, herkesin güvenle seyahat edebileceği, gönül rahatlığıyla balıkçılık ve gezinti yapabilecekleri bir alan haline geleceğini sözlerine ekledi.

TEKNELERE DENETİM VE RUHSAT

Bu arada Baraj gölü ve diğer göletler üzerinde balıkçılık veya başka amaçla seyir yapmak isteyenler, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı'ndan ruhsat almaları gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından denetimlerin sıkı bir şekilde uygulandığı belirtilerek, ruhsatsız teknelere cezai müeyyidelerin uygulanacağı hatırlatıldı.

LEVHALAMA ÇALIŞMASI YAPILDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Karakaya Baraj Gölü iskelesine rahat ve kolay bir şekilde ulaşılabilmesi için Merkez - Karakaya Baraj Gölü güzergahında levhalama çalışması gerçekleştirdi



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 04.03.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YILMAR Denizcilik..
 İSKOLDEN A.Ş.
 ADAMOĞLU Denizcil..
 ALAPINAR Su Ürünl..
 ZRC Denizcilik
 ATA Holding A.Ş.
 AYANOĞLU Denizcil..
 ÇANAKKALE Ayna De..
 ERDEMLER Denizcil..
 BORLU Çevik Akary..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim