Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
6 Geminin KKTC limanlarına girişi yasaklandı
KKTC Bakanlar Kurulu, Limanlar Dairesi Müdürlüğü’nün önergesi doğrultusunda, uluslararası 6 geminin KKTC’ye giriş çıkışının yasaklanması yönünde karar aldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Liman Başkanlığı, sahtecilik yaptığını tespit ettiği altı gemi hakkında “yasak” kararı aldı. Karar, Bakanlar Kurulu tarafından da onaylandı.

Bakanlar Kurulu, KKTC Limanlar Dairesi Müdürlüğü’nün önergesi doğrultusunda, “Liman Düzenleme Yasası” kapsamında, KKTC limanlarını uluslararası 6 gemi için “Kapalı Liman” olarak ilan edilmesine ve bu gemilerin ülkemiz limanlarına girişlerinin, çıkışlarının yasaklanmasına karar verdi.

Limanlar Dairesi Müdürü Serdar Canaltay, yapılan araştırmalarda, söz konusu 6 geminin sertifikalarında eksiklik ve yanlış beyanlar olduğu, taşıdıkları bayrak ile ilgili sertifikalarının ise gerçekdışı olduğunun tespit edildiğini, bu sebeple bu gemilere KKTC limanlarının “Kapalı Liman” olarak ilan edildiğini kaydetti.

Yasaklı gemiler

Bakanlar Kurulu’nun kararına göre, KKTC limanlarına giriş çıkışları yasaklanan gemiler şunlar; M/V SOFY (Bolivya-IMO NO:8951437), M/V ORSA (Togo-IMO NO:7628655), M/V ZENITH (Tanzanya-IMO NO:8306395), M/V BURÇİN (St. Vincent-IMO NO:7915591), M/V SHARK (Bolivya-IMO NO: 8113205) ve M/V EZADEEN (Siera Leone-IMO NO: 6614279).

Canaltay: KKTC güvenliği için yasaklandı

Limanlar Dairesi Müdürü Serdar Canaltay, Mağusa Liman Başkanlığı tarafından yapılan araştırmada, uluslararası söz konusu 6 geminin KKTC’nin güvenliği açısından riskli olduğunun tepsinin yapıldığını kaydetti.

Yapılan araştırmalar neticesinde Limanlar Dairesi Müdürlüğü’nün bu gemilere KKTC limanlarının “Kapalı Liman” olarak ilan edilmesi için Bakanlar Kurulu’na bir önerge sunduğunu anlatan Serdar Canaltay, kararla ilgili şunları söyledi:

“Ülkeye giriş çıkışı yasaklanan uluslararası bu 6 geminin sertifikalarında yanlış bilgi ve istenilen sertifikalarda eksiklik olduğunu tespit ettik.

Taşıdıkları bayraklarla ilgili sertifikaların ise gerçek dışı olduğunu ve bunun sürekli olduğunu tespit ettik. Bu gemilerin yine eksik personel ile seyahat ettiklerini ve bunun devamlılık arz ettiğini de tespit ettik.

Bunun üzerine bu gemilere KKTC limanlarının kapatılması için Bakanlar Kurulu’na bir önerge sunduk. Bakanlar Kurulu da önergeyi değerlendirdi ve uluslararası 6 geminin KKTC’ye giriş çıkışını yasakladı.”



Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 28.03.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İNKA
 ATLANTİK Deniz ve..
 TEKNOMARİN Denizi..
 AKASYA DENİZCİLİK
 ELİT Denizcilik S..
 GÜNGÖR Denizcilik
 SİMPLYDİVİNG
 TAN Tanker
 PRUVA Yatçılık
 O.D.G.I. SHIPPING
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim