Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye, Milli Gemi'yi ihracata hazır
Türkiye milli savaş gemisi projesi (MİLGEM) kapsamında inşa edilen gemileri ihraç etmek için harekete geçti.

Geminin ihracat atağı Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yapılan direktifle gerçekleşti.Türk Donanması'nın Arap Denizi ve bölge ülkelerine yaptığı planlı ziyarete, geminin tasarım ve inşa süreçlerini üstlenen Savunma Teknolojileri ve Mühendislik A.Ş'den de (STM) personel katıldı.

Gemi ihracatı için tanıtımlar yapan STM ekibi, MİLGEM Projesi kapsamında ihracat yapmak için Kuveyt Deniz Kuvvetleri yetkililerine sunum yaptı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, MİLGEM Projesi kapsamında Türkiye'de inşa edilen ilk milli savaş gemilerinden TCG Büyükada Kuveyt'te yetkililere tanıtıldı. Kuveyt Deniz Kuvvetleri personeli ile günlük seyir faaliyetleri yapılarak geminin savaş kabiliyetleri tanıtıldı. STM'ye verilen ihracat yetkisi kapsamında Kuveyt Deniz Kuvvetleri'ne tanıtımı yapılan gemi, yetkililerden olumlu görüşler aldı. Benzer gemileri donanmasına katmak isteyen Kuveyt, daha önce de bu niyetini Türk tarafına iletmişti.



MİLLİ HAYALET GEMİ

MİLGEM Projesi kapsamında üretilen gemide kullanılan 1000 tonluk çelik yığını, elektronik sistemler ve tasarım sayesinde radarlara karşı görünmez hale getirildi. TCG Büyükada'nın inşasında 40'dan fazla yerli firma görev aldı. Radar kesit alanları düşük olduğu MİLGEM projesi kapmasında üretilen savaş gemileri 'Hayalet gemi' olarak niteleniyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Araştırma Merkezi ve İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nın çalışmaları da milli geminin tasarım aşamasında kritik rol oynadı. MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen gemiler, caydırıcılık sağlamak, kesintisiz gözetleme ve karakol görevlerini yapmak, denizde terörist faaliyetleri takip ederek önlemek, deniz altı savunması, su üstü savaşı ve hava savunma görevlerini yerine getirmek üzere tasarlanıyor.

3 VE 4'ÜNCÜ GEMİLER YOLDA

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'na bağlı olarak görev yapan STM firması, MİLGEM Projesi kapsamından inşa edilen TCG Büyükada ile TCG Heybeliada gemilerinin, tasarım ve inşasında görev almıştı. Öte yandan 25 Temmuz 2014 tarihinde MİLGEM projesinin 3. ve 4. gemileri için de STM ile sözleşme imzalandı. STM bu projede ilk projedeki sorumluluklara ilave olarak geminin en önemli sistemlerinin başında gelen Ana Tahrik Sistemi Tedarik ve Entegrasyonu sorumluluklarını da üstlendi.



Kaynak: Haber7
Eklenme tarihi: 02.04.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MOBYDİCK Yat
 EREĞLİ Denizcilik..
 BAHRİ Tic. Ltd.
 AGS Union İnşaat ..
 ENKA İnşaat
 UTL Denizcilik
 O.D.G.I. SHIPPING
 ÖZSTAR Denizcilik
 GULNAK Dnz. Nak. ..
 LALE Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim