Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kız kaptanlar geliyor
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi kız kaptanlar yetiştiriyor. Kız öğrencilerin hedefinde denizcilik sektöründe en büyük gemilere kumanda etmek.



260 öğrencisi bulunan ve bu yıl ilk defa 22 öğrencisini mezun etmeye hazırlanan Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, 15 dönüm arazi üzerinde iki ayrı branşta sektöre hizmet veriyor. Denizcilik ve gemi inşa alanlarında eğitim veren okulda kız öğrenciler denizcilik alanı güverte bölümde okuyor. Mezun olduklarında yeterlilik belgelerini tamamlamaları halinde 3 bin grostona kadar olan gemilerde 3. kaptan unvanı almayı hak edecek öğrenciler, eğitimlerinde ise teknolojinin son imkanlarını kullanıyorlar. Kız öğrenciler, teorik eğitimlerin yanı sıra okulda kurulan gemi simülasyonu ile dünyanın 6 boğaz geçiş noktasında 9 çeşit gemiyi sanal olarak tecrübe etme imkanı buluyor.

16 yaşındaki Nisa Örs, "Lise iki öğrencisiyim. Güverte bölümünü okuyorum. Küçüklüğümden beri hayalimdi. Babam da denizci. Ona çok özeniyordum. O yüzden bu mesleği seçtim. Okulun ve mesleğin pek bir zorluğunu görmedim" dedi.

Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Selda Aslan, okula kız öğrencilerin ilgisinin her geçen gün arttığının altını çizerek, "Okulumuzda 20 kız öğrencimiz var. Giderek ilginin arttığını görüyoruz. Kız öğrencilerimiz güverte bölümünü tercih ediyor. İleride gemi yapımına hevesli öğrencilerimiz çıkacağını da düşünüyorum. Ama daha çok güverte bölümü ilgi görüyor. Denizciliğin erkeklere has bir sektör olduğu inancını yıkmaya çalışıyoruz" dedi.

Okul Müdürü Hüseyin Aday ise, "Kız öğrencilerimiz sadece denizcilik alanında güverte dalında eğitim görüyor. Doğrudan kaptan olarak mezun olup, gemi ve yatlarda çalışıyorlar. Son yıllarda yat için kadın kaptan talebi giderek artıyor. Kızlarımızın gelecekte işleri hazır. 9. sınıfta ise 20 kız öğrencimiz bulunuyor" dedi.



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 21.04.2015




Share |




YORUMLARINIZ


Önce zemin hazırlayın...
Sınırlı veya 3000 grt ehliyette verseniz armatörler 3.kaptan koyma mecburiyetinde değiller. Okuldan insan mezun etmek kolay.peki ya sonrası bunu neden düşünüp kişileri şekilde yönlendirmiyorsunuz ey müdür ve Sayın hocalarımız. Öncelikle kadro açılması için girişimde bulunun okula 2 simülatör koyacağınıza....

Yazan: Ibrahim kpt - 22.04.2015 16:43:57


denizci
gercekler acıdır ama dogru heryerde DOGRUDUR.YUkarıdaki yazılanlar dogrudur.ama 3000 grt ehliyet veren siz kursiyerleride anlamaktayım.bunlar yazılır ve bu dogrular birileri tarafından okunursa......işler kesat ? ? HEYYY KIZLAR...su an 1 milyon vardiya zabiti iş bekliyo bilginiz var mı ? ey kızlar..hic iş ilanlarına baktınız mı ? kac vardiya zabiti aranıyor,kac kişi basvuruyor !!!
Yazan: cevat otuzbiroglu - 22.04.2015 14:01:04


Denizde herkese ekmek var
Denizde herkese ekmek var hırsızlar olmasa,eskiden armatörlerin yüzdeyüze yakın kısmı babadan armatör,kaptan veya makinistti.Şimdi üçüncü nesil geldi işbaşına bunlarında yüzde doksanı gemiyi kitapta veya medyada görmüş.Okumuşlar yalnız birşeyin farkında değiller,okuldan sadece diploma alınır.Denizciyi kaptan ve makinist yapan DENİZDİR. Bunlar denizi liman gemiyi transatlantik zannediyor.Bunlar personelin ve malzemenin kalitesine bakmaz faturasına bakar,denizde makinist kaptan zor durumda kalmış kalmamış farketmez,bunlar saat 1700 da iş telefonunu kapatan armatörler.Allah bunların şerrinden tüm emekçi meslektaşlarımı korusun.SELAMETLER TÜM DENİZCİLERE.
Yazan: Seafighter - 22.04.2015 10:01:08


kız kaptanlar hk
BU HABERİ YAPIYORSUNUZ GENÇLERİ YANILTIYORSUNUZ DENİZCİLİK MESLEK LİSESİNDEN MEZUN OLAN KAPTAN OLMUYOR İNSANLARI VELİLERİ YANILTMAYIN O OKUL MEZUNLARI SINIRLI ZABİT OLUR KAPTAN OLMALARI İÇİN TECRÜBE SINAV KURSLAR GEREKLİDİR BENDE O OKULLARDAN MEZUN OLDUM 20 YIL SONRA UZAKYOL BAŞ MAKİNİST OLABİLDİM.İNSANLARI YANILTICI BİLGİ VERMEYELİM LÜTFEN
Yazan: beşir dok - 21.04.2015 16:14:37




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MILLENIUM Yachtin..
 SAROS Dalgıçlık H..
 BAYRAMOĞLU Denizc..
 TRUVA Denizcilik
 LÜFER Turizm orga..
 AREL Denizcilik
 ÖZSTAR Denizcilik
 DADAYLILAR
 INKA Crew Managem..
 AKSAY
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim