Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
YÖK unutunca bölüm açılmadı
Mersin Denizcilik Meslek Yüksekokulu'nun Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı'na ait kod numarası ÖSYM tercih kitapçığında yer almadı. YÖK'ün, kodu kitapçığa eklemeyi unuttuğu iddia edildi.

Üniversite adayları, son tarih olan 16 Temmuz günü tercihlerini tamamladı. Tercihlerin belirlendiği, bölümlerin puan ve kontenjanlarını içeren kitapçıkta bir skandal ortaya çıktı. Mersin Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı'nın kod numarası geçen dönemin aksine kitapçıkta yer almadı.

Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi mezunu bir öğrenci ve danışman öğretmeni durumu fark etti. Denizcilik Yüksekokulu Müdürlüğü'nü arayan danışman öğretmene, “Bizim bölümün kapatılması yönünde bir talebimiz olmadı. Durumu geç farkettik. YÖK'ü aradık. Kod numarası unutulmuş olabilir. Bu sene bölüme öğrenci alamıyoruz” yanıtı verildi.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Aydınlık'ın ulaştığı YÖK yetkilileri ise bir ihmallerinin olmadığını, kitapçıkların Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlandığını söyledi. Telefonla ulaştığımız ÖSYM yetkilileri de kontenjanların YÖK tarafından belirlenerek kendilerine ulaştırıldığını, sadece tercih ve yerleştirme konusunda uygulayıcı konumda olduklarını kaydetti.
Mersin Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu geçen yıl, “Gemi Makineleri İşletme Programı” ile “Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı” olmak üzere iki bölüm açmıştı. Yaşanan ihmal nedeniyle bu yıl sadece Gemi Makineleri sınıfı öğrenci alabilecek. Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı sınıfı açılsaydı, bölüme 12 direk geçiş öğrencisi ile meslek lisesi mezunu olmayan 8 puanlı öğrenci girebilecekti.

Türkiye`nin önemli limanlarından Mersin Limanı'nın bulunduğu kentte meslek lisesi öğrencileri de mağdur oldu. Mersin Deniz Ticaret Odası Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nden mezun olan öğrenciler Türkiye genelindeki diğer denizcilik yüksekokullarına yöneldi.


Kaynak: Aydınlıkgazete
Eklenme tarihi: 24.07.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UTL Denizcilik
 MEMORIES Yatching
 RANMARİNE Denizci..
 HEDEF Shipping
 THH Shipping
 SANOVEL İlaç
 FIRST GROUP Inter..
 BAKAN Denizcilik
 GÜÇLÜ Denizcilik ..
 V-GO Yachting
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim