Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Yüzen Üniversite Rize'de
Türkiye’nin ilk 'yüzen okulu' olan Piri Reis Üniversitesi Uygulama Gemisi Rize Limanı’na demir attı.

Türkiye’de bir ilke imza atarak denizcilik eğitimini denize taşıyan Piri Reis Üniversitesi, kaptan adayı öğrencilerine Piri Reis Uygulama Gemisi ile deniz üzerinde eğitim veriyor. Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan eşliğinde 195 öğrencisi ile 21 Temmuz günü Tuzla limanından hareket eden uygulama gemisi sırası ile birçok limana uğrayarak geçtiğimiz gün Rize Limanı’na ulaştı. Gemi sırası ile Trabzon, Giresun, Samsun, Sinop, Zonguldak ve Ereğli limanlarını da ziyaret edecek. Daha sonra rotasını Ege ve Akdeniz’e çevirecek. Gemi çeşitli ülke limanlarını da ziyaret ederek, kaptan adayı öğrenciler ise eğitimlerini tamamlamış olacak.



Piri Reis Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada, denizcilik eğitiminde yenilikler oluşturmaya devam ettikleri belirtilerek, “Dört yanı denizlerle çevrili ülkemizde Türk denizciliğinin gelişimine modern imkanlarla yeni bir soluk getiren Piri Reis Üniversitesi son olarak bünyesine kattığı eğitim uygulama gemisiyle denizcilik sektörüne nitelikli eleman kazandırılması konusunda büyük bir eksiği yerine getirmiş oldu. Piri Reis Üniversitesi denizcilik sektörümüzün uluslararası alanda rekabet edebilmesi ve donanımlı denizciler yetiştirmek misyonu doğrultusunda yaptığı yatırımlara her geçen gün yenisini eklemeye devam ediyor. Bünyesine kattığı eğitim gemisiyle birlikte bugüne kadar ticaret gemileri ve diğer ülkelerle yürütülmekte olan AB Projeleri kapsamında çeşitli deniz eğitimlerine gönderilen Piri Reis Üniversitesi öğrencileri artık kendi adını taşıyan okul gemisi ile bu eğitimleri daha etkin olarak alacaklar. Aynı zamanda Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli ülkelerindeki limanları ziyaret edilerek kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunma imkanları olacak” denildi.

Yüzen üniversite, deniz yolcularının hiç de yabancı olmadığı bir gemi. Gemi, 1986 yılında Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nin Denizyolları bünyesinde seferlere başlamış Ankara Gemisi. Gemi, Deniz Ticaret Odası’nın ve DATİ Holding’in finans desteği ile üniversiteye kazandırıldı. Gemi; 127,59 m boy, 10 bin 870 ton deplasman ve 18.5 knot hız ve maksimum 564 yolcu kapasitesine sahip.



Kaynak: İHA
Eklenme tarihi: 31.07.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MED MARİNE HOLDİN..
 ANADOLU Kimyasal ..
 AMİRAL Maritime
 ALABANDA Deniz Ta..
 DERPINA Denizcili..
 DALSAN Liman İnşa..
 SALMAKİS Turizm Y..
 KALKAN Denizcilik
 DİZMAN Denizcilik
 KADIOĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim