Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Boğazdaki yalıya çarpan gemiye 700 bin dolarlık haciz
Kanlıca'da Ethem Pertev Yalısı'na çarpan kuru yük gemisine 700 bin dolar tutarında haciz kondu. Yalının sahibi Köprülü ailesi zararın çok daha fazla olduğunu belirterek haciz miktarının yükseltilmesini istedi.



İstanbul Boğazı'ndan 21 Temmuz günü Marmara'ya açılan 106 metre boyundaki Sierra Leone bandıralı Majed and Randy isimli kuru yük gemisi, Ukrayna'dan yüklediği tahılı Beyrut'a götürmek için 21 Temmuz günü İstanbul Boğazı'ndan geçerken dümen arızası nedeniyle Kanlıca önlerindeki Ethem Pertev Yalısı'na çarptı. Kaza sonrasında gemide ve tarihi yalıda hasar meydana gelirken can kaybı yaşanmadı. Kazanın ardından Büyükdere'ye demirleyen gemi adli ve idari işlemlerinin tamamlanması ardından yükünü boşaltmak üzere yoluna devam etti. Yalıda meydana gelen hasarın maddi boyutu ortaya çıktı. Mahkeme, hasarın 250 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında olduğu yönündeki ekspertiz raporu üzerine, hasarı 700 bin dolar olarak belirledi. Gemi üzerine 700 bin dolarlık haciz konuldu.

İTİRAZ DEĞERLENDİRİLECEK

Ancak kazanın ardından New York'tan Türkiye'ye gelen yalının sahibi Murat Köprülü'nün eşi Nina Köprülü bu miktarı az buldu. Mahkemeye başvuran Nina Köprülü yalının değerinin yaklaşık 30 milyon lira olduğunu, sadece içinin dekorasyonunu dünyaca ünlü mimar Mica Ertegün'e yaptırdıklarını ve 2 milyon lira harcadıklarını, her yerin el işçiliği ve Afrika'dan getirilen özel malzeme ile dizayn edildiğini belirterek, gemi üzerine en azından 1 milyon euro haciz tesis edilmesini talep etti. Mahkeme itira- zı değerlendirmeye aldı. Diğer yandan kaza sırasında yalıda oturan Türkiye Musevi Cemaati'nin geçici başkanlarından Sami Herman'ın kızı olan Etel Baler'in Köprülü ailesine aylık 17 bin lira kira ödediği öğrenildi. Ailenin yalıyı boşaltacağı, Köprülü ailesinin bu nedenle kira kaybının da olacağı kaydedildi.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 12.08.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YEŞİL DALYAN Deni..
 ARAZLAR Denizcili..
 GM Denizcilik Kur..
 AKUADEM Ltd Sti
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
 GRANMAR Denizcili..
 AKSAY
 CONTAZ Gemi İşlet..
 AVŞA Denizcilik İ..
 ELDAŞ Gemicilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim