Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
Rusya lideri Putin, Bizans gemisi için Karadeniz'e daldı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, batan Bizans gemisini görebilmek için Karadeniz’in Kırım kıyılarında denizin dibine daldı.

Kırım ziyareti çerçevesinde Putin, Rusya Coğrafya Toplumu ile birlikte Sivastopol’da 83 metre derinliğe özel araçla dalarak tarihi gemi enkazı üzerinde incelemelerde bulundu. Kıyıya çıkan Putin gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin, “Sizin için hangisi daha iyi: suyun altı mı yoksa üstü mü?” sorusuna Putin, “Tabii ki evde olmak en iyisi?” cevabını verdi.



Putin denizin altında gördüğü manzarayı da gazetecilerle paylaşarak, “Orada ilginç şeyler gördüm. Araştırılması gerekecek şeyler. Bu tür eserler Kuzey Karadeniz kıyılarında fazla değil. 10'uncu ya da 11'inci yüzyıllara ait. Bu dönemde Rus devleti Bizans ve başka ülkelerle ilişkilerini yoğunlaştırıyordu” dedi.



Söz konusu bölgede Mayıs ayında 125 metre uzunluğunda Bizans gemisi bulunmuştu. “Rostov” dalgıç kulübü tarafından denizin 82 metre derinliğinde ortaya çıkarılan gemi, 100 yılın en büyük arkeoloji buluşu sayılmakta. Rus bilim adamlarına göre, Bizans gemisi belirlenemeyen bir nedenle batmış.

PUTİN, AZOV’A DA DALMIŞTI

11 Ağustos 2011’te dönemin Rusya Başbakanı olan Putin Kırım’a komşu Azov Denizi’nde dalgıç kıyafetleri ile denizin dibinden antik eserler çıkarmıştı.

Putin sular altındaki Rus Atlantisi’ne dalış yaparak iki amforayı sahilde bekleyen gazetecilere göstererek, “Arkeoloji gezi başkanı, bunların 6. yüzyıla ait olduğunu belirtti. O dönemler limanda gemilere yük taşınırken, amforalar sürekli kırılıyordu. Ve o yüzden atıyorlardı” demişti.

İki metre derinlikten çıkardığı tarihi eserlerle basına konuşan Putin, “Çocuklar sağ olsunlar bulmakta yardımcı oldu. Burada şarap varmış hepsini içmişler” ifadelerini kullanmıştı. Daha sonra ise olayın bir kurgu olduğu ve daha önce dalgıçlar tarafından bulunan amforaların Putin tekrar çıkarsın diye denizin dibine yerleştirildiği ortaya çıkmıştı.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 19.08.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KLAS Gemi acental..
 MARİN Römorkör ve..
 ATLAS Gemicilik v..
 EMRE Denizcilik
 YAKAMOZ Denizcili..
 DEKAMAR
 ALEV Deniz Taşıma..
 TRANS KIBRIS
 HACIBABA Ltd. Şti..
 GEMAK Şirketler G..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim