Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Akdeniz ısındı! Savaş gölüne döndü
Suriye’deki çatışmalar Akdeniz’in doğusunu savaş gölüne çevirdi. Rusya, Türkiye’nin uçağını düşürmesinin ardından Akdeniz’deki gücünü daha da artırdı. Bu askeri yığınağa karşı NATO da devreye girdi. İttifak, Akdeniz’deki gemi sayısını artırıyor. Rusya, ABD ve Fransa en güçlü savaş gemilerini bölgeye konuşlandırdı.



Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Rusya'nın Akdeniz'e ve Suriye'ye yaptığı askeri yığınağa karşı NATO devreye girdi.

Suriye'deki çatışmalar Akdeniz'in doğusunu bir savaş gölüne çevirdi. Rusya, ABD ve Fransa en güçlü savaş gemilerini bölgede konuşlandırdı. Rusya, Türkiye'nin savaş uçağını düşürdükten sonra Akdeniz'deki gücünü daha da arttırdı. Akdeniz'de Rusya'ya ait 13 savaş gemisi bulunuyor. Bu gemiler ise Türkiye'nin güney karasuları boyunca Akdeniz'in doğusunda mevzilenmiş durumda.

BOĞAZ'DAN 3 ASKERİ GEMİ GEÇTİ

İspanya, Portekiz ve Kanada donanmalarına ait birer askeri gemi, Çanakkale Boğazı'ndan geçti.

Ege Denizi yönünden gelerek boğaza giren İspanyol "Sps Blas De Lezo", Portekiz donanmasına ait "Dom Francisco De Almeida" ile Kanada askeri gemisi "HMCS Winnipeg", Marmara Denizi'ne doğru seyrini sürdürdü.

Gemilerin rotası hakkında bilgi verilmedi.

NATO SINIRLARINI TEHDİT EDİYOR

Rusya'nın savaş uçağının düşürülmesinin ardından bölgeye gönderdiği en güçlü muharip gemilerinden Moskova gemisini Anamur'un tam karşısına yerleştirmesi ile NATO sınırları bir kez daha Rus tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Akdeniz, savaş gemilerinin yol açtığı gerilimle dalgalanırken, şu ana kadar bölgedeki NATO gemileri sadece Rus savaş gemilerinin hareketliliğini izliyor.

10 ÜLKE GEMİ GÖNDERDİ

Akdeniz'de halen Rusya ve Türkiye dışında 10 ülke savaş gemileriyle varlık gösteriyor. Bu gemiler, Rus savaş gemilerinin hemen arkasında Suriye açıklarında ve Kıbrıs'ın güneyinde demirli. ABD donanması 3 muharip gemisiyle birlikte Akdeniz'de. Bu gemilerin biri destroyer, biri muhrip, biri akaret sınıfında. Fransa ise 5 savaş gemisini Akdeniz'e konuşlandırdı. Fransa donanması, bir uçak gemisi, iki muhrip, 1 fırkateyn, 1 de istihbarat gemisiyle bölgede varlık gösteriyor. İtalya 2 savaş gemisiyle yer alırken, İngiltere, Belçika, İspanya, Kanada, Portekiz, Yunanistan ve Hollanda'nın da birer savaş gemisi bulunuyor.

TÜRKİYE'YE DESTEK

NATO'nun Akdeniz'deki varlığını güçlendirme kararı kapsamında Almanya veDanimarka da taktik komuta gemilerini bölgeye yönlendirmiş durumda. Böylelikle Akdeniz'deki savaş gemisi varlığı daha da artacak. NATO'nun bu kararı, “Daha iddialı bir Rusya'ya karşı NATO askeri kapasitesini ve caydırıcılığını güçlendirmek ve NATO'nun güney kanadındaki tehditlere karşı Türkiye'yi desteklemek” amaçlı alındı.

TÜRK DONANMASI TEYAKKUZDA

Türk Deniz Kuvvetleri 6 muharip gemisiyle Rus gemilerini Türkiye karasularından uzak tutuyor. Doğu Akdeniz'de Suriye sınırından yönelecek olası tehdide karşı görev yapan bu gemilerin biri karakol görevi yapan fırkateyn, 2'si korvet, 1'i denizaltı, 1'i de hücumbot gemisi. Heybeliada Korveti ise izleme görevi görüyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı donanması, görevdeki bu gemiler dışında Akdeniz'de çeşitli limanlara demirli 29 savaş gemisi varlığı bulunduruyor. Bu gemilerin 14'ü muharip, 15'i de istihbarat sınıfında.

İKİ TÜRK GEMİSİNE TACİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya'nın savaş gemisi Moskova ile Türkiye'nin gemilerini taciz ettiği açıklamalarının ayrıntıları ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, 14 Ekim ve 29 Ekim tarihlerinde Rusya'nın en güçlü savaş gemilerinden Moskova, Türk savaş gemilerini taciz etti. 14 Ekim'de Akdeniz'de görev yapan Meltem Hücumbotu, 29 Ekim'de ise Heybeliada Korveti, Moskova tarafından “tracklama” (radarla izleme) yöntemiyle tacize uğradı. Bu yöntemle Türk savaş gemilerinin Moskova Gemisi tarafından radar izlemesine alındığı öğrenildi.



Kaynak: GazeteVatan
Eklenme tarihi: 04.12.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 INTERGLOBAL Deniz..
 DADAYLILAR
 GİRİT Yatcilik
 İSKELE Denizcilik..
 IBC Güler Dış Tic..
 GENTA
 TGS Shipping Serv..
 LARA Denizcilik T..
 TUR YAT SAN
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim