Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
UM Denizcilik mağdurları ''PARAMPARÇA''
Kocaeli, Başiskele Yeniköy’de Uğur Mengenecioğlu’na ait UM Denizcilik Tersanesi’nde 6 yıl önce işten çıkarılan 250 işçi hala tazminatlarını alamadı. Oysa Mengenecioğlu’na ait yalı ‘Paramparça’ dizisindeki yalı ve aylık geliri ise en az 50 bin dolar.



250 İŞÇİNİN İŞİNE SON VERİLMİŞTİ

Başiskele Yeniköy’de Kurulu bulunan Uğur Mengenecioğlu'nun sahibi olduğu UM Denizcilik faaliyetine son vererek yaklaşık 6 yıl önce 250 çalışanının işten çıkarmıştı. Bunun üzerine işçiler UM Denizcilik firmasına karşı dava açmıştı. Davacı işçiler mahkemeyi kazandı ve mahkeme tersanenin 3 milyon TL tazminat ödemesini hükmetti. Mahkeme, işçilerin alacaklarına karşılık tersanenin satılmasını kararlaştırmıştı. 12 bin metrekare kapalı alan sahip tersane için istenen ücret ise 55 milyon dolardı. Aradan 6 yıl geçmesine rağmen bugüne kadar ne tersane satıldı ne de işçilerin tazminatları ödendi.

6 YILDIR SÜREN HAK MÜCADELESİ

6 Ekim 2009 tarihindeki kriz sırasında kapının önüne konan, o vakitten beri de milyonlarca lirayı bulan tazminatlarını 6 yıldır alamayan yaklaşık 250 tersane işçisi ve aileleri bu durumun artık sonuçlanmasını istiyor. Firma sözde 30 çalışana deyim yerindeyse ‘sus’ payı şeklinde bir tazminat ödemiş. Fakat geride kalan işçilere ise hiç bir ödeme yapılmamış. En az 5 ve en fazla 15 yıllık işçilerin bulunduğu mağdurlar, yaşanan bu gelişmeler karşında, “ Paramparça” dizisini her seyrettiklerinde kendilerinin de paramparça olduklarını söylüyor.

DİZİDEKİ YALI 75 MİLYON DOLAR

Bir yanda 6 yıldır devam eden işçi alacakları davası, işçilerin 3 milyon lirayı bulan alacakları, diğer yanda da bugünkü değeri yaklaşık 75 milyon dolar olan ve Paramparça dizisine ayda 50 bin dolara (150 bin lira) kiraya verilen bir yalının sahibi işveren. Maliye Bakanlığı'nın Uğur Mengenecioğlu'ndan ve şirketlerinden kesinleşmiş 22 milyon liralık vergi alacağı var. Fakat hiçbir adım yok. Şayet devlet bir şekilde bu alacakları haczederse işçi alacakları da satış için sıraya girer ve paramparça olan aileler bu tazminatla mağduriyetlerini giderir.



Kaynak: mavikocaeli
Eklenme tarihi: 14.12.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALUNA ESTATES S.A
 EMİROĞLU Denizcil..
 SUDE Denizcilik
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
 CM Denizcilik San..
 TURMAR Gemicilik ..
 GÜLHAN Denizcilik
 ARZU Denizcilik v..
 YENAL Gemi İşletm..
 CEVAHİR Kara ve D..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim