Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
TCSG Umut Gemisi, göçmenlere 'can simidi' oluyor
Düzensiz göç faaliyetlerine karşı yürütülen "Ege'de Umut Harekatı" kapsamında arama kurtarma operasyonları gerçekleştiren TCSG Umut Gemisi, göçmenlere can simidi oluyor.

Ege Denizi'nde arama kurtarma operasyonları gerçekleştiren Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCSG Umut Gemisi, daha iyi bir hayat için ölümü göze alarak umut yolculuğuna çıkan göçmenlere can simidi oluyor.

Düzensiz göç olaylarına müdahale eden ve bu yıl yaklaşık 4 bin göçmeni kurtaran gemi personeli, lastik botları batan ya da alabora olan göçmenleri, Ege Denizi'nin soğuk ve karanlık sularından çıkararak onlara şefkat eli uzatıyor.

TCSG Umut, Gemi Komutanı Kurmay Yarbay Bayram Zafer Yandık ile geminin ikinci komutanı Binbaşı Umut Yavaş'ın komutasında 4'ü dalgıç 90 personeliyle Ege Denizi'nde boğulmak üzere olan göçmenlerin hayata tutunmasını sağlıyor.



GECE GÖRÜŞ KAMERASI KULLANILIYOR

Ege Denizi'nde yaklaşık 40 gündür ara vermeden devriye gezen TCSG Umut Gemisi, özellikle gece yoğunlaşan düzensiz göç olaylarına teknolojik imkanları sayesinde kolaylıkla müdahale edebiliyor.

Gemideki gece görüş kamerası sayesinde karanlık sulardaki göçmenleri tespit eden gemi personeli, güçlü projektörlerle denizi aydınlatarak olaylara müdahalede bulunuyor.

4 BİN GÖÇMENE CAN SİMİDİ OLDULAR

"Ege'de Umut Harekatı" kapsamında mayıstan bu yana arama kurtarma görevi yapan gemi, yıl içinde yaklaşık 4 bin göçmeni kurtardı.

TCSG Umut Gemisi Komutanı Kurmay Yarbay Bayram Zafer Yandık, arama kurtarma faaliyetlerinde denizin durumu ve bölgedeki seyir tehlikelerini de dikkate almak zorunda olduklarını ifade ederek, "Kendi emniyetimizi sağladığımız kadar kazazedelere müdahalede de mümkün olduğunca hızlı davranmak durumundayız. Bu faaliyetlerde zamanla yarışmaktayız" diye konuştu.

Geminin Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma Timi Amiri Astsubay Üstçavuş Tamer Demirel de botları batan ya da alabora olan göçmenlerin emniyetli şekilde, can kaybı yaşanmadan denizden çıkarılmasına yönelik görev yaptıklarını anlattı.

Sağlık Üst Çavuş Mehmet Sodan da denizde meydana gelen kazalarda hasta ve yaralılara ilk müdahaleyi yaparak, hayata döndürülmelerini sağladıklarını dile getirdi.



Kaynak: Ajanshaber
Eklenme tarihi: 14.12.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENİZ RASPA
 ATUNCO Shipping
 DEVAL Denizcilik
 ARAZLAR Denizcili..
 MARİST Shipping
 GOKTAS Yatcilik L..
 YEŞİL Marmaris A...
 ESA Denizcilik
 KADIOĞLU Denizcil..
 A1 Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim