Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Yat Limanı yatırımlarına destek
Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Ege kıyılarında yapılacak her yeni yat limanının talep artışını tetikleyeceğini belirterek, İzmir olarak yat limanı yatırımlarına sahip çıkılması gerektiğini bildirdi.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, İzmir Körfezi'nde yapımı planlanan Bayraklı Yat Limanı'nın ardından Aliağa'daki Yenişakran Yat Limanı'nın imar planının da Çevre ve Şehircilik Bakanlığında askıya çıkarıldığı, denizcilik sektörünün Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yat limanı projelerini hızlandırmasına tam destek verdiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen şube başkanı Yusuf Öztürk, yatla ülkeye gelen turistin kruvaziyer yolcudan 30 kat fazla döviz bıraktığını, bölgedeki yat limanlarını tamamına yakınının yüzde 110 kapasite ile çalıştığını belirtti.

Deniz turizminden daha fazla gelir elde etmek için yat bağlama kapasitesinin artırılması gerektiğini dile getiren Öztürk, Ege kıyılarında kendine has özelliğe sahip olan ve farklı müşteri gruplarına hitap eden yeni yat limanı yatırımlarına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Deniz turizminin her türünün geliştirilmek zorunda olduğuna dikkati çeken Öztürk, yatçılığın Ege ve Akdeniz bölgelerinde rekabetçi üstünlüğe sahip olunan turizm çeşidinin başında geldiğini, her yıl yüzde 8 büyüyen bu pazardan Türkiye'nin payını alması gerektiğini kaydetti.

Öztürk, açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Ülkemizde mavi tur, yıllık 3 bin dolayında charter seferi, 30 bin yatak kapasitesi, 300 bin turiste, günlük yat turları bin 500 tekne ile yılda 1,5 milyon turiste ulaşıyor. Marina sektörümüz ise 56 marina ve 21 bin 617 bağlama ve çekek yeri kapasitesine sahip. Ancak Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler başta olmak üzere rakiplere göre coğrafi avantajımızı gerektiği gibi değerlendiremiyoruz. Fransa, İtalya, İspanya ve Hırvatistan'ın ardından 5. sıradayız. 2023 yılı için planlanan 50 bin yat bağlama kapasitesine ulaşsak bile, İspanya'nın ardından 4. sıraya yükselebileceğiz.

Turizm ile ülkemizi ve bölgemizi kalkındırmayı istiyorsak, İzmir olarak yat limanı yatırımlarına sahip çıkmalıyız. Bu alanda gidecek çok yolumuz var. Özellikle İzmir Körfezi içinde yapılacak yeni yat limanları, güzel şehrimize yepyeni bir görünüm kazandıracaktır. Ayrıca bölgemizde küçük tekne talebiyle tekne satışı ve imalatını tetikleyecek, İstanbul'daki gibi tekne bağlama yerlerine ve tekne parklara ihtiyaç duyuyoruz."



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 29.01.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NECATİ KALKAVAN Ş..
 DENAK Depoculuk v..
 IMB Shipping and ..
 OZKAN DENİZCİLİK
 GRANDİ Gemi Kiral..
 MARDES Gemi
 AR Shipping
 ADATEPE denizcili..
 SDS Denizcilik ve..
 MİLANGAZ Uluslara..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim