Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk denizcilik gücünün durum tespiti
Koç Üniversitesi bünyesinde, ülkemiz denizciliğine katkı sağlayan temel alanlarda hedef, politika ve strateji belirlenmesi amacıyla kurulan “Denizcilik Forumu” ilk çalıştayını Rahmi M. Koç Müzesi’nde düzenledi. “Küresel ve Bölgesel Perspektifte Türk Denizcilik Gücünün Durum Tespiti” konu başlıklı çalıştay, Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu Direktörü Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz’in evsahipliğinde gerçekleşti. Çalıştaya, denizcilik gücüne 16 değişik alt sahada katkı sağlayan kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünyadan 130’a yakın temsilci katıldı.



Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu tarafından “Küresel ve Bölgesel Perspektifte Türk Denizcilik Gücünün Durum Tespiti” konulu bir çalıştay düzenledi. Çalıştay 9 Şubat 2016 günü, Türk deniz gücüne 500 yıl ev sahipliği yapan, Anadolu’nun denizdeki askeri ve ekonomik gücünün doğum yeri Haliç’in kuzey kıyısında tarihi Hasköy Tersanesinde bulunan Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleşti.

Forum, denizcilik alanında akademik/bilimsel yaklaşımlar geliştirmek ve “Denizci Türkiye” idealine hizmet etmek prensibiyle çıktığı bu yolda önemli bir adım atarak, denizcilik gücümüze 16 değişik alt sahada katkı sağlayan kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünyanın temsilcilerini bir araya getirdi.

Denizcilik dünyasında yelkenden balıkçılığa, deniz ticaretinden gemi inşaya, deniz stratejisinden deniz hukukuna, deniz bilimlerinden deniz çevresine, deniz kültüründen deniz tarihine ve daha birçok alanda Türk denizciliğine hizmet eden paydaşlar, “Küresel ve Bölgesel Perspektifte Türk Denizcilik Gücünün Durum Tespiti” konulu çalıştayda, Türk denizciliğinin tüm alanları bütüncül bir yaklaşımla ele alarak, sorunlar ve fırsatları masaya yatırdı. Çalıştaydan çıkarılan sonuçlar, denizciliğimizin gelişmesine ve gelecek perspektiflere ışık tutmaya katkı sağlamak üzere başta kamu olmak üzere, denizcilik gücünü ilgilendiren tüm ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacak.

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu, denizcilik gücünün değişik alt alanlarını Rahmi M. Koç Müzesi ve Koç Üniversitesi kampüsünde icra edeceği bu tip akademik faaliyetlerle incelemeye ve Türkiye’nin denizcileşmesine yeni fikirler üreterek katkı sağlamaya devam edecek.



Kaynak: indigo
Eklenme tarihi: 11.02.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATA Holding A.Ş.
 PAŞABAHÇE Denizci..
 KARADENİZ Yatçılı..
 BOĞAZİÇİ Kum Çakı..
 ÜSTÜN Denizcilik
 YALOVA Sualtı Su ..
 VİLLA Denizcilik ..
 NEGMAR Denizcilik..
 AB Denizcilik
 UNİTED Maritime
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim