Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Alman gemileri mülteci geçişini engellemek için Ege'ye geliyor
Almanya, Ege Denizi’ne “mültecilerin kaçak geçişlerini engelleme” bahanesiyle gemi göndermeye hazırlanıyor. Ege Denizi’ndeki askeri dengeleri değiştirmesi beklenen gelişmeyle ilgili Türk dışişleri yetkililerinden herhangi bir açıklama yapılmadı.



Türkiye üzerinden önce Yunanistan’a oradan da AB ülkelerine geçen mültecilerle ilgili NATO’dan müdahale kararı geldi. NATO’da alınan karara göre geçişlere müdahale edilerek, mültecilerin Türkiye’den çıkıp Yunanistan’a geçmelerine engel olunacak. Bu gelişmenin adeta mültecilerin ana kampına dönüşen Türkiye’ye olumsuz yansıması bekleniyor. Geçişlerin engellenmesi durumunda Türkiye'deki mülteci sayısında; asayiş, sağlık, eğitim gibi konulardaki sorunların artarak katlanması bekleniyor.

ALMANYA’NIN EGE SULARINDA NE İŞİ VAR!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ege Denizi’nde kaçak geçişleri engellemek için NATO adına Yunanistan ve Almanya’nın talipli olduğunu açıkladı.

Almanya Savunma Bakanı Von der Leyen da, NATO’nun Ege Denizi'nde sığınmacı akışını izleme ve insan kaçakçılarını durdurma görevini kabul ettiğini söyledi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ise, kararın Brüksel’de düzenlenen NATO savunma bakanları toplantısında Türkiye, Almanya ve Yunanistan’ın ortak önerisi üzerine alındığını, bu konudaki planların toplantıda ele alınacağını duyurdu.

MERKEL’İN ZİYARETLERİNİN NEDENİ ANLAŞILDI

Merkel’in son dönemde Türkiye'ye üst üste gerçekleştirdiği ziyaretlerin detayları merak konusu olmuştu. NATO’nun savunma gücü altında Ege’ye yerleşmeyi planlayan Alman gemilerinden sonra bu ziyaretlerin içeriği de anlaşılmaya başladı.

Hem AB ülkelerine mülteci geçişlerini durdurmak hem de Ege Denizi’nde bir güç haline gelmek isteyen Almanya’nın bu girişimleri sonrasında gözler Türk dışişleri yetkililerine çevrildi. Şu ana kadar herhangi bir açıklamaya yapmayan yetkililerin konudan çok daha önceden Merkel’in ziyaretleri sırasında yapılan gizli anlaşmalar dolayısıyla haberdar oldukları iddia ediliyor.

AMERİKA DA İŞİN İÇİNDE!

NATO adına Ege Denizi’nde görev alması planlanan Alman gemileri hakkında konuşan ABD Savunma Bakanı Ash Carter da kararı desteklediklerini açıkladı. Carter, “NATO ve tüm taraflar, bu sabah NATO’nun bu operasyonun bir parçası olması gönünde isteklerini ortaya koydu. Üç ülke NATO’nun hızlı bir şekilde harekete geçmesi yönündeki ihtiyacı vurguladı. ABD de bu görüşe kesinlikle katılıyor çünkü söz konusu olan insanların hayatları ve kaderleri” dedi. ABD Savunma Bakanı, askeri uzmanların kapsamlı bir plan hazırlayarak nihai onay için NATO’ya sunacağını kaydetti.

EGE’DE KALICI OLABİLİRLER

“Kaçak göçle mücadele” bahanesiyle Ege Denizi’ne gelecek olan Almanya’nın kalıcı olabileceği belirtiliyor. Bu kapsamda NATO Genel Sekteri Jens Stoltenberg’in “NATO şimdi kalıcı denizcilik ekibini zaman geçmeden Ege Denizi’ne yönlendirecek ve denizdeki gözetleme faaliyetlerine başlayacak” açıklaması dikkat çekiyor.

OSMANLI’YI I.DÜNYA SAVAŞI’NA ALMAN GEMİLERİ SOKMUŞTU

Alman gemilerinin yeniden Türk karasularına yaklaşması akıllara 100 yıl önce Osmanlı’nın I.Dünya savaşı’na girme sürecini hatırlattı. Alman gemileri Goeben ve Breslau İstanbul’a gelmiş ve isimleri “Yavuz, Midilli” olarak değiştirilmişti. Alman mürettabının kontrol ettiği gemiler Rusya’nın Sivastapol Limanı’nı bombalayarak, Osmanlı’nın I.Dünya Savaşı’na resmen dahil olmasına neden olmuşlardı.



Kaynak: yeniçağ
Eklenme tarihi: 12.02.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 APM Denizcilik Na..
 UTL Denizcilik
 ÖZKANDEMİR Denizc..
 ERSAGUN Denizcili..
 CANBAZ Denizcilik
 KAMAN Denizcilik ..
 ALFA SİSMİK Deniz..
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 LARA Denizcilik T..
 AB Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim